of 59295 LinkedIn

Burgemeester Lingewaard: motief nog onduidelijk

Burgemeester Schuurmans van de gemeente Lingewaard heeft geen idee wat de bestuurder bezielde die in de nacht van dinsdag op woensdag met zijn auto het gemeentehuis in Bemmel binnenreed en daardoor om het leven kwam. Voor zover Schuurmans weet, zijn er de laatste tijd geen dreigementen geuit tegen de gemeente.
1 reactie

Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard heeft nog geen idee wat de bestuurder bezielde die in de nacht van dinsdag op woensdag met zijn auto het gemeentehuis in Bemmel binnenreed en daardoor om het leven kwam. Ze zegt dat er voor zover zij weet de laatste tijd geen dreigementen zijn geuit tegen de gemeente.

Sterk vermoeden

Schuurmans zegt dat ze in nauw contact staat met politie en brandweer. Ze noemt het 'heel erg' wat er is gebeurd, maar is blij dat afgezien van de dader er geen slachtoffers zijn gevallen. Schuurmans herhaalt dat de politie 'een sterk vermoeden heeft' van wie de overleden bestuurder is, maar over die persoon is nog niets bekendgemaakt.

 

Grote schade

De gemeente richt vanwege de grote schade aan het pand een tijdelijk kantoor in. Dat komt in het naastgelegen kasteel De Kinkelenburg, dat vroeger ook dienst heeft gedaan als raadhuis. Het is de bedoeling dat inwoners woensdag nog terechtkunnen voor belangrijke zaken als uitkeringen, paspoorten en rijbewijzen. 'Je zult maar morgen op vakantie gaan en nog een paspoort nodig hebben', aldus Schuurmans. Andere afspraken zijn afgezegd. Bij de gemeente werken zo'n 350 mensen.

 

Bouwkundig onderzoek

In het getroffen gemeentehuis wordt de schade opgenomen. Ook wordt er bouwkundig onderzoek gedaan. De auto staat nog in het pand, het lichaam van de overleden bestuurder dat ernaast lag is inmiddels weggehaald. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (grote verbazer) op
Ik mis tot op heden vele enthousiaste reacties van een aantal burgemeesters. Een vergelijkbare situatie (helaas is er nu een dode te betreuren) deed zich voor bij het Telegraafgebouw. Toen kon er tijdens een VNG-congres door diverse burgemeesters smakelijk en hard om worden gelachen. Smakelijk? Het was toen uiteraard erg onsmakelijk, nee, zelfs walgelijk. Nu blijft het allemaal oorverdovend stil.