Advertentie

Burgemeester Leiden noemt moskeebezetting grievend

Het protest is ,,on-Leids en onnodig grievend en daarom keur ik het ten zeerste af'', schreef Lenferink op de site van de gemeente.

08 februari 2015
Geen goed woord heeft burgemeester Henri Lenferink van Leiden over voor de bezetting van een moskee in aanbouw in de stad op zaterdag. Het protest is 'on-Leids en onnodig grievend en daarom keur ik het ten zeerste af', schreef Lenferink zondag op de site van de gemeente.
Spandoeken met teksten Vijf mannen van de rechtse organisatie Identitair Verzet hadden op de toekomstige moskee spandoeken aangebracht met teksten als 'In Leiden begint de victorie'en 'Stop de Islam'. De vijf zijn opgepakt. Lenferink schrijft dat zo'n protest 'nooit zal worden getolereerd'.
Islamdebat fel

Lenferink neemt het ook op voor moslims in Nederland. 'Het huidige islamdebat in Nederland is fel. Ik begrijp heel goed dat moslims zich daardoor minder prettig voelen in ons land en dat betreur ik.' (ANP)

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ra
Gearresteerd om een paar spandoeken..

Rob
...hmm bij de protesten vanaf de andere kant hoorde je Lenferink niet ... vreemd hoe Pavloviaans onze bestuurders reageren op een paar spandoeken van de ene kant en spreekkoren van de andere....
Tempelier
Alles tegen de Islam is onnodig grievend maar als de Islam met hun moslims schelden tegen de Joden, Homo's en alles wat Nederlands is dan is dat hun cultuur. Meneer Lenferink geboren in Delden, is het niet zo dat u zich ook zeer heeft verzet tegen de kerken destijds, een verzet die nu gedaan wordt tegen de moskeeen. Snap het verschil niet het blijft uiteindelijk verzet tegen een religie zoals er zoveel verzet is geweest tegen de kerken in de jaren 60 en 70 en ik herinner mij nog goed dat u daar ook aan meedeed dus wat is het verschil anders dat u nu lekker allochtonen kunt knuffelen.
gerrie
Nog efkes en dan worde onthoofd om een spandoek. Islamitisering is een groot gevaar voor onze samenleving.
Kaas !
volgens Roel van Duijn moet er meer geprovoceerd worden, bij deze dan. Vraag is wie er hier provoceert, de spandoekers of de linkse burgemeester die geen protest tegen islam "tolereert".
a. middelveld / senior adviseur
Vrijheid van menignsuititng is een groot goed. De grens daarvan wordt door de wet bepaald. Hier gaat de burgemeester wel erg ver met zijn stelling name. Wordt niet aan Voltare al de uitspraak toegeschreven: Ik ben het fundatmenteel met u oneens, maar ik zal er altijd voor strijden dat u uw mening wel kunt blijven geven. Zo moet ook deze burgemeester de vrijheid van hem kennlijk onwelgevallige meningen tolereren en zelfs mogelijk maken!
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Hou nou eens op met dat polariseren. Concentreer je op de uitwassen en laat gewone mensen hun godsdienst uitoefenen. Hulde voor burgemeester Lenferink.
Morsnova / inwoner
Ik begrijp dit ingrijpen van de burgemeester niet. In Nederland heerst vrijheid van meningsuiting mits je geen mensen beledigt. En bij de hier geciteerde spandoekteksten kan ik geen belediging ontdekken. Je hoeft die spandoeken niet leuk te vinden, maar mensen arresteren omdat ze roepen dat in Leiden de victorie begint vind ik niet getuigen van evenwichtig handelen. Ik denk dus meer dat de burgemeester een deel van de bevolking, namelijk het islamitische deel, in bescherming wilde nemen. Dat klinkt wellicht sympathiek, maar is het niet. Want het leren omgaan met jou onwelgevallige spandoekteksten is een vorm van volwassen burgerschap: of ze nu over het kabinet gaan, de kerken, metro- of moskeeënbouw of zwarte piet, mits wederom niet-beledigend. Een spandoektekst met 'stop de islam' is strikt genomen niet beledigend, maar zeker weinig fijnzinnig, en wellicht onbetamelijk. Het had de burgemeester gesierd als hij de actievoerders alleen had gemaand deze tekst te verwijderen zonder aan hu actie afbreuk te doen. Zou 'stop de pvda' wel mogen van deze verlichte geest?
Bond / Adviseur
Als je als bestuurder de onvrede in de samenleving negeert, ontkent en onderdrukt kun je in de toekomst nog veel vervelender effecten verwachten
Leijenaar
Een nette en beschaafd uitgevoerde protestactie. Uitgevoerd op een moment dat de bouw stil lag (weekend), de gelovigen er nog geen gebruik van maakten (in aanbouw) en zonder opruiende of hatdragende teksten op het spandoek.

Desondanks gaan de authoriteiten helemaal los: de burgemeester noem de actie grievend, de politie laat de fatsoenlijke betogers arresteren en een kamerlid (Marcouch)rept zelfs van rechts-extremistisch geweld.

Het is opnieuw duidelijk: de overheid in NL kruipt voor de islam en de PvdA(Lenferink) gaat daarin voorop.
P.Pluim
Waar blijft de vrijheid van meningsuiting voor de oorspronkelijke Nederlanders. Schieten we dan meteen in een kramp, net als die burgemeester? Dom van hem. Wil zeker een lintje.
Fritz
Geen speld tussen te krijgen Bert. Een uitstekende reactie.
True
Broadcaster (gemeenteambtenaar) op 9 februari 2015 10:40



Gelijk heb je, laten we de orde bewaren tot we dood zijn..alsof je daarmee wegkomt zus..
Advertentie