of 64231 LinkedIn

Burgemeester Leiden noemt moskeebezetting grievend

Het protest is ,,on-Leids en onnodig grievend en daarom keur ik het ten zeerste af'', schreef Lenferink op de site van de gemeente.
13 reacties
Geen goed woord heeft burgemeester Henri Lenferink van Leiden over voor de bezetting van een moskee in aanbouw in de stad op zaterdag. Het protest is 'on-Leids en onnodig grievend en daarom keur ik het ten zeerste af', schreef Lenferink zondag op de site van de gemeente.
Spandoeken met teksten
Vijf mannen van de rechtse organisatie Identitair Verzet hadden op de toekomstige moskee spandoeken aangebracht met teksten als 'In Leiden begint de victorie'en 'Stop de Islam'. De vijf zijn opgepakt. Lenferink schrijft dat zo'n protest 'nooit zal worden getolereerd'.

Islamdebat fel

Lenferink neemt het ook op voor moslims in Nederland. 'Het huidige islamdebat in Nederland is fel. Ik begrijp heel goed dat moslims zich daardoor minder prettig voelen in ons land en dat betreur ik.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Tempelier op
Alles tegen de Islam is onnodig grievend maar als de Islam met hun moslims schelden tegen de Joden, Homo's en alles wat Nederlands is dan is dat hun cultuur. Meneer Lenferink geboren in Delden, is het niet zo dat u zich ook zeer heeft verzet tegen de kerken destijds, een verzet die nu gedaan wordt tegen de moskeeen. Snap het verschil niet het blijft uiteindelijk verzet tegen een religie zoals er zoveel verzet is geweest tegen de kerken in de jaren 60 en 70 en ik herinner mij nog goed dat u daar ook aan meedeed dus wat is het verschil anders dat u nu lekker allochtonen kunt knuffelen.
Door Rob op
...hmm bij de protesten vanaf de andere kant hoorde je Lenferink niet ... vreemd hoe Pavloviaans onze bestuurders reageren op een paar spandoeken van de ene kant en spreekkoren van de andere....
Door Ra op
Gearresteerd om een paar spandoeken..

Vacatures

Van onze partners