of 63908 LinkedIn

Burgemeester Leiden noemt moskeebezetting grievend

Het protest is ,,on-Leids en onnodig grievend en daarom keur ik het ten zeerste af'', schreef Lenferink op de site van de gemeente.
13 reacties
Geen goed woord heeft burgemeester Henri Lenferink van Leiden over voor de bezetting van een moskee in aanbouw in de stad op zaterdag. Het protest is 'on-Leids en onnodig grievend en daarom keur ik het ten zeerste af', schreef Lenferink zondag op de site van de gemeente.
Spandoeken met teksten
Vijf mannen van de rechtse organisatie Identitair Verzet hadden op de toekomstige moskee spandoeken aangebracht met teksten als 'In Leiden begint de victorie'en 'Stop de Islam'. De vijf zijn opgepakt. Lenferink schrijft dat zo'n protest 'nooit zal worden getolereerd'.

Islamdebat fel

Lenferink neemt het ook op voor moslims in Nederland. 'Het huidige islamdebat in Nederland is fel. Ik begrijp heel goed dat moslims zich daardoor minder prettig voelen in ons land en dat betreur ik.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
Broadcaster (gemeenteambtenaar) op 9 februari 2015 10:40

Gelijk heb je, laten we de orde bewaren tot we dood zijn..alsof je daarmee wegkomt zus..
Door Fritz A. von Geusau op
Geen speld tussen te krijgen Bert. Een uitstekende reactie.
Door P. Pluim op
Waar blijft de vrijheid van meningsuiting voor de oorspronkelijke Nederlanders. Schieten we dan meteen in een kramp, net als die burgemeester? Dom van hem. Wil zeker een lintje.
Door Leijenaar op
Een nette en beschaafd uitgevoerde protestactie. Uitgevoerd op een moment dat de bouw stil lag (weekend), de gelovigen er nog geen gebruik van maakten (in aanbouw) en zonder opruiende of hatdragende teksten op het spandoek.
Desondanks gaan de authoriteiten helemaal los: de burgemeester noem de actie grievend, de politie laat de fatsoenlijke betogers arresteren en een kamerlid (Marcouch)rept zelfs van rechts-extremistisch geweld.
Het is opnieuw duidelijk: de overheid in NL kruipt voor de islam en de PvdA(Lenferink) gaat daarin voorop.
Door Bond (Adviseur) op
Als je als bestuurder de onvrede in de samenleving negeert, ontkent en onderdrukt kun je in de toekomst nog veel vervelender effecten verwachten
Door Bert op
Ik begrijp dit ingrijpen van de burgemeester niet. In Nederland heerst vrijheid van meningsuiting mits je geen mensen beledigt. En bij de hier geciteerde spandoekteksten kan ik geen belediging ontdekken. Je hoeft die spandoeken niet leuk te vinden, maar mensen arresteren omdat ze roepen dat in Leiden de victorie begint vind ik niet getuigen van evenwichtig handelen. Ik denk dus meer dat de burgemeester een deel van de bevolking, namelijk het islamitische deel, in bescherming wilde nemen. Dat klinkt wellicht sympathiek, maar is het niet. Want het leren omgaan met jou onwelgevallige spandoekteksten is een vorm van volwassen burgerschap: of ze nu over het kabinet gaan, de kerken, metro- of moskeeënbouw of zwarte piet, mits wederom niet-beledigend. Een spandoektekst met 'stop de islam' is strikt genomen niet beledigend, maar zeker weinig fijnzinnig, en wellicht onbetamelijk. Het had de burgemeester gesierd als hij de actievoerders alleen had gemaand deze tekst te verwijderen zonder aan hu actie afbreuk te doen. Zou 'stop de pvda' wel mogen van deze verlichte geest?
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hou nou eens op met dat polariseren. Concentreer je op de uitwassen en laat gewone mensen hun godsdienst uitoefenen. Hulde voor burgemeester Lenferink.
Door albert (jurist) op
Vrijheid van menignsuititng is een groot goed. De grens daarvan wordt door de wet bepaald. Hier gaat de burgemeester wel erg ver met zijn stelling name. Wordt niet aan Voltare al de uitspraak toegeschreven: Ik ben het fundatmenteel met u oneens, maar ik zal er altijd voor strijden dat u uw mening wel kunt blijven geven. Zo moet ook deze burgemeester de vrijheid van hem kennlijk onwelgevallige meningen tolereren en zelfs mogelijk maken!
Door Plafond op
volgens Roel van Duijn moet er meer geprovoceerd worden, bij deze dan. Vraag is wie er hier provoceert, de spandoekers of de linkse burgemeester die geen protest tegen islam "tolereert".
Door Gijs op
Nog efkes en dan worde onthoofd om een spandoek. Islamitisering is een groot gevaar voor onze samenleving.