Advertentie

Burgemeester Leiden is ambtsketen kwijt

Burgemeester Henri Lenferink van Leiden is zijn ambtsketen kwijt. De gemeente Leiden heeft aangifte gedaan bij de politie van de vermissing. Diefstal wordt niet uitgesloten.

21 maart 2008

De verdwijning kwam deze week aan het licht toen de burgemeester zijn keten wilde omhangen voor de raadsvergadering. De ketting bleek niet op zijn vaste plek te liggen: achter slot en grendel op de kamer van de burgmeester. Een zoektocht leverde niets op. ‘We hebben werkelijk alles wel drie keer uitgekamd, iedereen van de secretaresse tot de burgemeester zelf heef mee gezocht, maar tevergeefs’, aldus woordvoerder Eric Seugling.

 

De kamer van de burgemeester werd in de week voorafgaand aan de vermissing opgeknapt. ‘Lenferink was juist weer terugverhuisd, dinsdag waren de verhuizers in de kamer bezig. De ketting was maandagavond opgeborgen en is dus binnen een dag kwijtgeraakt’, stelt Seugling. ‘Hij kan niet bij de kringloop liggen, de meubels die in de kamer stonden zijn allemaal opgeknapt en teruggezet.’

 

De burgemeester heeft ook nog thuis gezocht, maar ook daar was de ketting niet te vinden. Seugling sluit kwajongenswerk niet uit. ‘Een dief heeft weinig aan de ketting. De handel in ambtsketens tiert in Nederland niet welig.’

 

De ketting is uniek in zijn soort en stamt uit 1931. Het is een zilveren ketting met verschillen kenmerken van Leiden op de schakels. ‘Gelukkig hebben we vorig jaar een kopie laten maken, voor het geval dat er iets met de ketting zou gebeuren. Deze draagt de burgemeester nu bij officiële gelegenheden. Een leek zal het verschil niet zien, maar Lenferink zelf is er goed ziek van’, weet Seugling.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie