of 63000 LinkedIn

Burgemeester Landsmeer doet aangifte wegens lekken

Burgemeester Peter Tange van Landsmeer gaat aangifte doen van het lekken van vertrouwelijke informatie over de benoemingsprocedure van Astrid Nienhuis.
2 reacties

Waarnemend burgemeester Peter Tange van Landsmeer heeft maandag bij de politie aangifte gedaan wegens 'schending van de geheimhoudingsplicht. Dit maakte de gemeente maandag bekend.

Vertrouwelijke informatie benoemingsprocedue
Volgens Tange heeft het Noordhollands Dagblad zaterdag een artikel gepubliceerd waarin vertrouwelijke informatie staat uit de benoemingsprocedure van burgemeester Astrid Nienhuis. De krant reconstrueerde het proces dat in 2011 tot de benoeming van Nienhuis leidde en sprak daarvoor met enkele raadsleden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Dat geheimzinnige gedoe over burgemeestersbenoemingen moet maar eens over zijn. Het zijn openbare functies, dus openbaarheid is op zijn plaats. Net als bij bijv. wethoudersbenoemingen al het geval is.
Door Johan (adviseur) op
Prima zaak alleen snap ik als staatsrechtageleerde 1 ding niet. Een dag nadat de selectiecommissie in Schiedam een voorkeur uitsprak voor Cor Lamers als nieuwe burgemeester stond dit vertrouwenlijke advies in alle landelijke en locale bladen terwijl het kabinet veel later pas besluit moest nemen. Hoe kan het nu dat in de ene gemeente er aangifte wordt gedaan van zo'n misdrijf en dat in de andere gemeente lekken kennelijk wordt gezien als normale zaak?

Vacatures

Van onze partners