of 59162 LinkedIn

Burgemeester Kor Dijkstra overleden

CDA'er Dijkstra begon zijn burgemeesterscarrière in 1985 in de toenmalige gemeente Oldehove. Toen deze gemeente in 1990 na een gemeentelijke herindeling opging in Zuidhorn werd Dijkstra burgemeester in Grootegast. In totaal was hij 31 jaar burgemeester, waarvan 26 in Grootegast.
Reageer

Gisteren is Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast overleden. Hij leed aan een ernstige ziekte. Dijkstra is 62 jaar geworden.

Langstzittende burgemeester van Nederland
CDA'er Dijkstra begon zijn burgemeesterscarrière in 1985 in de toenmalige gemeente Oldehove. Toen deze gemeente in 1990 na een gemeentelijke herindeling opging in Zuidhorn werd Dijkstra burgemeester in Grootegast. In totaal was hij 31 jaar burgemeester, waarvan 26 in Grootegast. Met dit aantal dienstjaren was hij de langstzittende burgemeester in ons land. Dijkstra zou op 1 januari 2019 met pensioen gaan als na de herindeling de nieuwe gemeente Westerkwartier begint.

Groninger taal
Naast zijn burgemeesterschap zette Dijkstra zich in op allerlei maatschappelijke terreinen. Zo zat hij jarenlang in het landelijke bestuur van de Zonnehuisgroep en zette hij zich in voor de Groninger taal. Dijkstra was een liefhebber van oude klokken en hij had een meer dan dertig jaar oude 2CV, waarmee hij geregeld op pad ging.

Benaderbaar
Dijkstra stond bekend als een benaderbare burgemeester, zowel voor de inwoners van zijn gemeente als voor de ambtenaren in het gemeentehuis. (ANP/redactie)

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.