of 62236 LinkedIn

Burgemeester klaar met COA

Wil Houben, burgemeester van de gemeente Voerendaal, is voorlopig even klaar met het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA). Niet alleen wees het COA langdurige opvang af, ook liet het wachtende vluchtelingen op straat staan.
6 reacties

Burgemeester Wil Houben van het Limburgse Voerendaal heeft het 'helemaal gehad' met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Tweehonderd vluchtelingen moeten om 12.00 uur uit de sporthal vertrekken en worden per bus naar hun volgende noodopvang gebracht, maar Houben zegt niet te weten of dat echt gaat gebeuren.

De vluchtelingen staan bepakt en bezakt naast hun koffers, zei Houben zaterdag. 'Om 10.30 uur weet ik nog steeds niet of er wel bussen komen en waarheen die gaan', zei hij woedend.
 

Aanbod afgewezen

Houben wilde de vluchtelingen voor enkele maanden in de regio huisvesten, zodat ze niet van hot naar her hoeven te reizen. 'Het COA wees dat aanbod vrijdag hooghartig af', zei Houben. 'Tweehonderd vluchtelingen kijken mij verwachtingsvol aan, maar ik weet niets', zei Houben. 'Niemand kan mijn vragen beantwoorden.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door MeMe (Operationeel Specialist B) op
Absurd! Heel goed dat de heer Houben aangeeft discontent te zijn met de wijze waarop gecommuniceerd wordt én waarop met vluchtelingen omgegaan wordt. Ik begrijp dat de heer Houben over een breed netwerk beschikt, wellicht dat hij het verschil kan maken?
Door Een ander geluid op
Dank voor alle reacties. Laten we ons realiseren dat al dat gezeul met vluchtelingen een politieke keuze is. Ook deze politicus weet dat. Grappig weet iemand van welke partij hij is? Het lijkt een vvd-er (de waren van opvang in de regio)
Door F Blake (Wan / Lan beheerder) op
En wanneer gaan wij nou eens beseffen dat het hier niet om de opvang van mensen gaat! Maar om het feit dat hier organisaties en bedrijven héél véél geld aan verdienen. Met complimenten van de Verenigde VeelverDieners. Beter bekend als VVD.
En die vermeende socialisten lopen braaf mee. Sukkels.
Door jetty voermans (fractievoorzitter pvda Zeevang) op
Mensonterend zoals wij omgaan met deze vluchtelingen. Gisteren is de groep in Zeevang voor de 6e keer verplaatst naar Best. De mensen raken uitgeput en ontmoedigd. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van humanitaire hulp?
Door wijnand (vrijwilliger) op
Een grof schandaal dit idiote gezeul met mensen, max 72 uur op één plek en dan weer verder op de vlucht. Dit is niemand uit te leggen. En straks zeker een onderzoek naar de extreem hoge kosten van die " opvang"
Door Gijsbert op
Zelfs de vluchteling is klaar met de bureaucratie in dit land whaahaha. Om te huilen

Vacatures

Van onze partners