of 59274 LinkedIn

Burgemeester Jorritsma wil strijd aangaan met 'wijkkoning'

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil onder meer met digitaal rechercheren de criminaliteit aanpakken. ‘Een voorwaarde is wel dat we veiligheid ­boven privacy stellen.’ De huidige privacyregels verhinderen adequate opsporing, zegt hij.
2 reacties

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, wil de strijd aan gaan met 'wijkkoningen'. Dat zegt hij in een interview met het FD. Volgens Jorritsma heeft de stad steeds meer wijkkoningen, die een wijk beheersen en besturen.

 

Naïef

‘Het zijn mensen met in hun huis vaak rolluiken aan de binnen- en buitenkant, de mooiste auto voor de deur, overal camera’s geïnstalleerd, maar ze hebben geen geregistreerd inkomen. Mensen die kennelijk alles mogen en kunnen doen. We zijn naïef, want we zien het onder onze ogen gebeuren. Jonge mensen die een nieuwe Porsche rijden en de benzine van hun uitkering betalen. Mannen die nog nooit een scheerapparaat hebben gebruikt, maar wel tientallen panden op hun naam hebben staan.’

Privacyregels
Jorritsma wil onder meer met digitaal rechercheren de criminaliteit aanpakken. ‘Een voorwaarde is wel dat we veiligheid ­boven privacy stellen.’ De huidige privacyregels verhinderen adequate opsporing, zegt hij. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bertus (Observator) op
Weer een hopeloze poging van een vvd-er om de niet bestaande noodzaak van de veegwet aan te tonen.
Door vlijmenseweg (levensgenieter) op
Bla, bla bla van Jorritsma. De Belastingdienst is al jaren met een windhappersproject bezig. Het lijkt mij dat de gemeente Eindhoven de honderden criminele kampers die in Eindhoven wonen eens hun uitkering moet afnemen.
""2014::Ongeveer 13.000 mensen in Nederland hebben op papier nauwelijks inkomsten, maar houden er wel een luxe levensstijl op na. Dat blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst waar het Algemeen Dagblad de hand op heeft gelegd. Gemeenten, politie en de fiscus maken gezamenlijk jacht op deze zogeheten "windhappers", die van de lucht lijken te leven.""