of 64707 LinkedIn

Burgemeester Jacobs van Helmond stopt ermee

Burgemeester van Helmond moest met zijn vrouw een tijd onderduiken na serieuze bedreigingen. Aangenomen wordt dat die bedreigingen uit het drugscircuit komen.
Reageer

Burgemeester Fons Jacobs van Helmond stapt per 1 november op. Dat heeft hij dinsdag tijdens zijn nieuwjaarsspeech bekend gemaakt. Jacobs trad in juli 2002 aan in Helmond.

Bedreigingen

Jacobs moest vanaf december 2010 samen met zijn vrouw enkele weken onderduiken na serieuze bedreigingen aan zijn adres. Aangenomen wordt dat die bedreigingen uit het drugscircuit komen. Jacobs was voor de komst van een tweede coffeeshop in zijn gemeente. Verder kampte Helmond in 2011 met georganiseerde hennepcriminaliteit in een woonwagenkamp en overlast door Marokkaanse jeugd in de binnenstad.

 

Kritiek

In september 2011 leidde een demonstratie van de extreem rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) tot veel commotie in de Brabantse plaats. Jacobs werd bekritiseerd omdat hij de demonstratie te laat zou hebben aangekondigd. Hij stelde hiermee juist een confrontatie tussen de NVU en antifascisten te hebben voorkomen.

 

Brand

Eind december werd Helmond opgeschrikt door een grote brand in het centrum die het karakteristieke theater ’t Speelhuis volledig verwoestte. Ook dit had een enorme impact op de lokale bevolking.

De burgemeester bereikt in april 2013 de pensioengerechtigde leeftijd. ,,Ik ben op een leeftijd gekomen dat het mooi is om te stoppen," zo zegt hij. Hij gaat eerder weg om zijn opvolger wat meer tijd te gunnen zich in te werken.

 

Niet eenvoudig

,,Het afgelopen jaar is voor mij niet eenvoudig geweest’’, erkende Jacobs in zijn toespraak. ,,In het afgelopen jaar is er in Helmond veel gebeurd, en op verschillende terreinen.’’ Jacobs bedankte alle Helmonders die hem, zijn vrouw en zijn kinderen hebben gesteund het afgelopen jaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners