of 65101 LinkedIn

Burgemeester Huizen weg om grensoverschrijdend gedrag

De waarnemend burgemeester van het Noord-Hollandse Huizen, Fons Hertog, vertrekt per direct. Grensoverschrijdend gedrag is volgens de gemeente de aanleiding, maar Huizen wil niet zeggen wat er precies is gebeurd.
7 reacties

De waarnemend burgemeester van het Noord-Hollandse Huizen, Fons Hertog, vertrekt per direct. Grensoverschrijdend gedrag is volgens de gemeente de aanleiding, maar Huizen wil niet zeggen wat er precies is gebeurd.

Integer
In een verklaring laat Hertog weten: 'Als bestuurder moet je integer zijn. Daar past grensoverschrijdend gedrag niet bij. Ik heb daarom per direct mijn ontslag ingediend.'

 

Waarnemer

Hertog was sinds 2012 burgemeester van Huizen. In oktober werd hij 70 en daarom moest hij eigenlijk met pensioen. Maar omdat Huizen over een paar jaar samengaat met Blaricum en Laren, kwam er geen opvolger en mocht Hertog als waarnemer aanblijven. De commissaris van de Koning in Noord-Holland moet nu een nieuwe waarnemend burgemeester benoemen. Tot die tijd neemt de locoburgemeester Janny Bakker de taken van Fons Hertog waar.

 

Schipholbrand

Van 1995 tot 2003 was Hertog burgemeester van Velsen en van 2003 tot 2006 van Haarlemmermeer. Bij die gemeente stapte de VVD-er op in de nasleep van de Schipholbrand, een brand in het cellencomplex op Schiphol. Voordat hij naar Huizen ging is hij waarnemend burgemeester geweest in Bergen en Purmerend. (ANP/Red.)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Meneer Visser, wat u hier doet om op dit forum op te roepen om niet op de VVD te stemmen, hoort hier m.i. niet thuis. Wie zonder zonde is gooit de eerste steen. Ik zou u willen oproepen om zich bij het onderwerp te houden.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Wiens idee is het om dit spannend te maken? Is deze Burgemeester privé een lone wolf of blijkt hij een IS-aanhanger te zijn en zijn er onthoofdingen op zijn computer getraceerd ?
Door Joop Visser (vrijwilliger bij Nationaal Ouderenfonds, Visio) op
Als burgers hebben wij toch wel het recht om precies te weten wat er is gebeurd. Of is het weer een typisch VVD gebeuren, daar gaat van alles mis, veel ministers die zijn moeten aftreden en heel recent nog Halbe Zijlstra. Ik roep de burgers van Huizen op om niet meer op de VVD te stemmen
Door P op
He zonder extra instrumenten gewoon weggestuurd...kan dus wel in nh. Waarom dan niet in l?
Door Heukers op
Let even op: Deze burgemeester moest in oktober weg vanwege bereiken pensioengerechtigde leeftijd. Maar door hem als waarnemer te benoemen, kon hij blijven. Zo worden de regels omzeild. Wordt het niet eens tijd dat de handelwijze van de Commissaris van de Koning (Remkes, ook VVD) wordt doorgelicht?
Door Harmjan op
VVD, alweer, je verwacht het niet.
Door dian vrijmens op
Is porno op de dienstcomputer van de burgemeester ook grensoverschrijdend gedrag? #Haarlemmermeer?

Vacatures

Van onze partners