of 59250 LinkedIn

Burgemeester Hessels stuurt meetploegen op pad

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft uit eigen beweging meetploegen er op uit gestuurd. ‘Niet langer afwachten!’, schrijft Hessels op Twitter. Vanaf het dak van het gemeentehuis in Echt is de rook goed te zien. 'Ik maak me zorgen over communicatie tussen veiligheidsregio’s’, twittert Hessels.
3 reacties

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft uit eigen beweging meetploegen er op uit gestuurd. Hij maakt zich zorgen om de grote rookontwikkeling door de brand in het zuidelijker gelegen Geleen, op industrieterrein Chemelot. Daarom heeft hij buiten de commandostructuur om zelf opdracht gegeven om meetploegen in zijn gemeente op pad te sturen, laat hij weten.

Rookontwikkeling
Die ploegen gaan vooral meten in de meest zuidelijk gelegen dorpskernen van de gemeente, Nieuwstadt en Koningsbosch. ‘Niet langer afwachten!’, schrijft Hessels op Twitter. Vanaf het dak van het gemeentehuis in Echt is de rook goed te zien. 'Ik maak me zorgen over communicatie tussen veiligheidsregio’s’, twittert Hessels.

Brand
De brand op industrieterrein Chemelot is uitgebroken in het hoofdgebouw van een grote opslagloods. Daar liggen kunststofkorrels opgeslagen en er zijn geen chemische stoffen aanwezig. Bij de brand zijn, voor zover bekend, geen slachtoffers gevallen. Dat meldt de veiligheidsregio in Limburg.

Preventieve maatregelen
Het gebied waarbinnen preventieve maatregelen zijn genomen in verband met de brand op Chemelot is uitgebreid tot Schinnen, Spaubeek en Sweikhuizen. Eerder kregen ook inwoners van Sittard, de wijk Lindeheuvel in Geleen en Munstergeleen al te horen, dat ze binnen moesten blijven en ramen en deuren dicht moeten houden. Ook de ventilatie moet uit. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (Animal Cop) op
Jammer genoeg weet tegenwoordig bijna iedereen dat gemeenten vanwege economische belangen een oogje dichtknijpen. Als je daar als burger last van hebt, ben je een zeikert. Uit dit bericht blijkt dat zelfs burgemeesters elkaar niet meer vertrouwen. Goedenmiddag!
Door Haantje op
Prima dat Hessels meetploegen op pad stuurt. Dat is zijn verantwoordelijkheid als hij vindt dat zijn inwoners wellicht risico's lopen. Maar wat Hessels niet moet doen is er over twitteren. Dat vind ik een doodzonde. Vecht het uit binnen de Overheid maar ga zaken waar je van vindt dat andere Overheden iets laten liggen niet aan de grote klok hangen. Daarmee schaadt hij het vertrouwen dat de burger in de Overheid heeft/zou moeten hebben door zichzelf centraal te stellen met de boodschap; zie je nou wel, ik doe het goed, wordt niet (tijdig) geïnformeerd en anderen doen het fout. Een Overheid die openlijk 'name and shame' toepast binnen haar eigen gelederen wordt als niet gellofwaardig gezien door de burger. Meneer Hessels toont zich met zijn twittergedrag een ware Calimero en vindt ook nog dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Kijk eens wat vaker in de spiegel zou mijn advies zijn.
Door doeterniettoe (-) op
En hoezo is het erg dat het buiten de 'commandostructuur' om is?
Eindelijk eens een burgemeester die iets durft te doen, te ondernemen en dan is het niet goed omdat 'er nu eenmaal afspraken zijn...'?