of 59123 LinkedIn

Burgemeester Henk Heijman van Bussum stapt op

Burgemeester Henk Heijman van de gemeente Bussum heeft ontslag genomen.
2 reacties

Henk Heijman is niet langer burgemeester van Bussum. Hij heeft ontslag genomen. Dat meldde de gemeente donderdag. Heijman ligt onder vuur vanwege zijn declaratiegedrag en was daarom al tijdelijk weg.

Integer

Heijman zou tienduizenden euro's te veel hebben gekregen van de gemeente. Daar loopt een onderzoek naar. De CDA'er zegt in een verklaring dat hij ervan overtuigd is dat hij 'altijd integer' heeft gehandeld, maar dat de beeldvorming zijn werk onmogelijk maakt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Quees Modo (klokkenluider) op
Vreemd dat Heijman opstapt. Hij had toch zelf om dit onderzoek gevraagd? Waarom nu dan al weggelopen van de uitslag ervan en van het nemen van verantwoordelijkheid.
Het si toch een kulreden om op te stappen dat de beeldvorming het werk onmogelijk maakt, terwijl - als hi gelijk zou hebben - uit het onderzoek zou gaan blijken dat hem geen blaam treft. Dus dan stopt de kritiek gewoon.

Ik denk dat meneer wel beter weet.... en dat hij - in zijn huidige hoedanigheid als burgemeester - de schande niet mee wil maken. Maar die treft hem toch als blijkt dat hij wel degelijk teveel heeft gedeclareerd.

Overigens is er nog een burgemeester met bijna dezelfde naam, Heijmans, van Weert, die het erg dol maakt rondom verhuisplicht en reiskosten vanwege het feit dat hij sinds oktober 2011 (!) nog steeds niet verhuis naar Weert. We zijn nu 3 1/2 jaar verder, en deze meneer, die al 2 1/2 jaar gelden verhuis had moeten zijn woont nog steeds niet in Weert. En heeft - overigens met medeweten van het gemeentebestuur - langer reiskosten betaald gekregen dan had gemogen (max 2 jaar). Niemand die hem daarop aanspreekt!?!?
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
En er is in z'n vorige gemeente aangifte gedaan door een oud-wethouder over bedreiging. Lekker typje.

Ze zoeken ze wel uit tegenwoordig....