of 59250 LinkedIn

Burgemeester Gouda doet aangifte van bedreiging

In een fietstunnel in de wijk Goverwelle werden zaterdag bekladdingen ontdekt, gericht tegen het asielzoekerscentrum. ,,Dood aan Milo Schoenmaker'', was één van de teksten.
4 reacties

Burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda gaat aangifte doen van bedreiging in verband met de komst van een asielzoekerscentrum. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente zaterdag laten weten.

Bekladdingen

In een fietstunnel in de wijk Goverwelle werden zaterdag bekladdingen ontdekt, gericht tegen het asielzoekerscentrum. ,,Dood aan Milo Schoenmaker'', was één van de teksten. Volgens de woordvoerder is het standaardprocedure dat de burgemeester aangifte doet na dit soort uitingen. De graffiti wordt zo snel mogelijk verwijderd.


Azc voor 500 mensen

In de wijk waar het azc moet komen zijn nog gesprekken met de bewoners gaande over de precieze invulling van de plannen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne inrichten als asielzoekerscentrum voor ongeveer 500 mensen. Het azc moet tien jaar openblijven. Op hetzelfde terrein was eerder sprake van de bouw van een megamoskee. Die plannen gingen na protest van omwonenden niet door. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sjaak (waakzaam burger) op
Van iedere bedreiging moet aangifte gedaan worden.Voorkomen moet worden dat er een verkeerd beeld ontstaat. Ook is belangrijk dat in beeld gebracht wordt wat d gevolgen zijn van een oproep om 'in verzet'te komen.
Door p op
BB zou wel iets genuanceerder mogen berichten dat het gaat om statushouders, niet asielzoekers. Is toch een verschil.

Overigens bedreigen is aangifte doen, dader ligt ongetwijfeld op het kerkhof...
Door Martin op
Voor ons bewoners in Gouda is het ook geen prettig leven meer.
Kijk maar naar uw eigen lokale bedreigende teams waar we wekelijks worden geconfronteerd.
Dat zijn echt geen lieverdjes waartegen ook niemand iets onderneemt. We gaan steeds zwaardere criminele tijden tegemoet.Alles wordt heel soepel en getolereerd.