of 64120 LinkedIn

Burgemeester: 'Gorinchem goed voorbereid op corona'

Burgemeester Reinie Melissant-Briene van de gemeente Gorinchem zei zondag dat ze goed was voorbereid op de komst van het coronavirus. 'Het was niet de vraag of, maar wanneer het zou komen.'
2 reacties

Burgemeester Reinie Melissant-Briene van de gemeente Gorinchem zei zondag dat ze goed was voorbereid op de komst van het coronavirus. 'Het was niet de vraag of, maar wanneer het zou komen.'

Opname- en bezoekerstop 

Melissant hoorde zaterdagavond laat over de 49-jarige vrouw uit het Brabantse Nieuwendijk. Die had een week in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gelegen, waarna ze naar het Erasmus MC in Rotterdam werd vervoerd. Pas daar bleek de besmetting. Uiteindelijk heeft het ziekenhuis in samenspraak met het RIVM besloten tot een opname- en bezoekersstop.

 

Burgermoeder 
Via de veiligheidsregio onderhoudt de burgemeester contact met omliggende gemeenten en andere instanties, waaronder de GGD en het RIVM. 'Maar ik ben ook burgermoeder. Ik wil mensen met zorgen ook laten zien dat ik erbij ben.'

 

Limburgse gemeenten 

Eerder dit weekend besloten vijf grensgemeenten in Limburg te onderzoeken welke grote publieksevenementen beter niet door zouden kunnen gaan wegens de toename van het aantal coronabesmettingen in Duitse buurgemeenten. Sittard-Geleen, Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf en Kerkrade namen daarmee het advies over van de veiligheidsregio Zuid-Limburg. (ANP) 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door drs. E. Nabled op
Oh, oh, oh, wat hebben ze hun zaakjes toch goed voor elkaar, die bestuurders en al hun communicatie deskundigen (vinden ze zelf).
Minister Bruins Slot: ga naar je huisarts als je ziek denkt te zijn. Huisarts: niet langs komen, je komt er niet in! Je mag alleen bellen.
Door HD (gepensioneerd) op
Ik lees: "Die had een week in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gelegen, waarna ze naar het Erasmus MC in Rotterdam werd vervoerd. Pas daar bleek de besmetting."
Deze zin Triggert mij toch wel. Misschien is de gemeente wel goed voorbereid, maar het ziekenhuis en RIVM hadden deze partiënt toch al een week eerder kunnen testen. Dan was de kans op verspreiding veel en veel minder geweest. Helaas hoor ik, dat het RIVM een test vaak niet nodig vindt bij een vermoeden.