of 59082 LinkedIn

Burgemeester Geldrop-Mierlo weg na 'affaire'

Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. ,,Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren'', aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.
4 reacties

Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. 'Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren', aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.

Nieuwjaarsreceptie

Link zou een affaire hebben gehad met een ambtenaar van de gemeente. Zijn vriendin openbaarde de verhouding luidkeels op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Een commissie onderzocht de zaak. 'De commissie heeft Link vrijdag in beslotenheid een 'gele kaart' gegeven, maar zag geen reden om het vertrouwen in hem op te zeggen', aldus commissievoorzitter Frans Stravers van de Democratische Groepering Geldrop (DGG).

 

'Ongewild onjuist beeld gegeven'

Daarop volgde een nieuwe ruzie tussen de burgemeester en zijn vriendin. Link ontkent de liefdesrelatie. Volgens hem ging het om een nauwe vriendschappelijke samenwerking, waarmee hij 'ongewild een onjuist beeld heeft opgeroepen.' Link heeft zijn besluit meegedeeld aan de Brabantse commissaris van de Koning, Wim van de Donk. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Inez op
Met zo'n vriendin heb je geen vijanden meer nodig!
Door Sjra op
Relatie op de werkvloer altijd linke soep
Door Broadcaster op
Moet je weg omdat je kennelijk verliefd bent geworden op een medewerkster van de gemeente?
Door Wottsjer (Watcher) op
Pijnlijk. Niet zozeer de affaire is een probleem in katholieken lande (iedere lul zoekt snoepjes en daarna kun je biechten), maar het stiekeme gedoe eromheen, ook niet vreemd in die kringen. Burgemeester op weg naar verantwoordelijkheid en volwassenheid, tja.