of 64204 LinkedIn

Burgemeester Frank van der Meijden bedreigd en beveiligd

Een van de bedreigingen kwam van een Syrische man, in december vorig jaar. Die moet zich vrijdag verantwoorden tegenover de rechtbank in Den Bosch. De burgemeester is bedreigd in zijn ambt als burgemeester, aldus de zegsman. Andere bedreigingen - over de inhoud wil hij niet veel kwijt - betreffen een aantal over een ‘langere periode’.
3 reacties

De burgemeester van de Brabantse plaats Laarbeek, Frank van der Meijden, is bedreigd van meerdere kanten. Zijn huis wordt beveiligd. Er is een pakket aan maatregelen genomen en er is een gemeentelijk veiligheidsteam gevormd. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt berichtgeving van het Eindhovens Dagblad met die strekking.

Bedreigd in ambt
Een van de bedreigingen kwam van een Syrische man, in december vorig jaar. Die moet zich vrijdag verantwoorden tegenover de rechtbank in Den Bosch. De burgemeester is bedreigd in zijn ambt als burgemeester, aldus de zegsman. Andere bedreigingen - over de inhoud wil hij niet veel kwijt - betreffen een aantal over een ‘langere periode’. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
En wat doet zo'n Syrische man hier nog? Weg er mee!
Door M. de Clerck (Met pensioen) op
Ongehoord en zeker niet gewenst dat er steeds meer personen, Nederlander of niet- Nederlander denken dat ze met bedreigingen hun gelijk proberen af te dwingen bij overheidsfunctionarissen. Wat de reden ook mag zijn van de Syrische man, geen enkele reden is geoorloofd om dit soort bedreigingen te uiten. In dit geval bij een burgemeester die rechtvaardig en zeer integer is. Ik denk dat de Rechtspraak ook zijn werk moet kunnen doen, zonder te worden bedreigd zodat we ons in Nederland veilig kunnen blijven voelen en bewegen.
Door Paul Vreeke (Gepensioneerd ambtenaar) op
Zolang (dreigen met) geweld helpt en zolang straffen niet helpt, zal agressie tegen overheidsfunctionarissen blijven voortbestaan. Onderzoek de achtergronden van de agressie en je zult verbaasd zijn over hoe simpel dit in en serieus gesprek had kunnen worden voorkomen. Van fouten maken kunnen we leren. Alleen vraag ik mij in alle eerlijkheid af waarom iedereen toch altijd weer dezelfde fout blijft maken door schreeuwen om aandacht te negeren of zelfs te bestraffen.

Ik ben benieuwd naar de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch morgen. De Syrische man zal zeggen dat hij er spijt van heeft en het niet had moeten doen. Hopelijk kan hij zijn verhaal nu wel kwijt.

Vacatures

Van onze partners