of 64231 LinkedIn

Burgemeester en wethouders Utrecht spelen toneel

Burgemeester Aleid Wolfsen, drie wethouders en tien raadsleden spelen zaterdag het toneelstuk De Onvrede van Utrecht, in het kader van de uitmarkt.
1 reactie

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht voert zondag samen met drie wethouders uit zijn college, tien raadsleden en de griffier het toneelspel De Onvrede van Utrecht op. 

Binnenhalen evenementen
Het stuk speelt in september 1711, maar heeft een voor Utrecht heel actueel thema: rumoer over het binnenhalen van grote evenementen in de stad. Het toneelstuk van het Utrechtse college heeft te maken met de 300-jarige herdenking van de Vrede van Utrecht, die dit jaar plaatsheeft. De Vrede van Utrecht wordt gezien als de eerste Europese samenwerkingsovereenkomst, die bovendien werd bereikt door onderhandelingen in plaats van oorlog.

Draagvlak onder bevolking
Wolfsen en de anderen spelen in het stadhuis een vergadering na waarin de vraag wordt gesteld of er onder Utrechters wel draagvlak is voor de diplomatieke bijeenkomst en of het de bevolking voldoende oplevert.

Het theaterstuk is volgens de makers een satire op de huidige Utrechtse ambities. Onder leiding van de burgemeester heeft de stad tal van grote evenementen binnen proberen te halen, zoals de benoeming tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018, maar slechts weinig van die doelen zijn ook gehaald.


Driemaal opgevoerd
Het toneelstuk van de politici duurt een halfuur. Het wordt zondagmiddag tijdens de Uitmarkt driemaal opgevoerd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Een raadsvergadering is toch ook een soort van cabaret? Zeker in Utrecht, als je de berichten zo mag geloven.

Vacatures

Van onze partners