of 59185 LinkedIn

Burgemeester Doetinchem keert niet terug

Burgemeester Niels Joosten keert niet terug op zijn functie in Doetinchem. Hij heeft in overleg met de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland besloten zijn functie met ingang van 1 juli 2016 neer te leggen.
3 reacties

Niels Joosten heeft in overleg met de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland besloten om zijn functie als burgemeester van Doetinchem met ingang van 1 juli 2016 neer te leggen.

Joosten (VVD) had enkele weken geleden een ‘time-out’ gekregen van de commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, in verband met privé omstandigheden.

Gedurende de time-out is Joosten volgens de provincie Gelderland tot de conclusie gekomen dat hij niet zal terugkeren als burgemeester van Doetinchem.

 

Privé-omstandigheden

Onder privé-omstandigheden wordt onder meer verstaan het niet kunnen verkopen van de woning in zijn vorige standplaats (gemeente Brummen) en de woonlasten in zijn huidige standplaats (gemeente Doetinchem). Ook nieuwe privé-omstandigheden spelen een rol. Joosten is onlangs gescheiden. Hij zou tot 5 februari 2017 gebruik kunnen blijven maken van de vergoeding voor dubbele woonlasten. Daar ziet hij van af. Joosten acht het niet waarschijnlijk dat hij zijn woning in Brummen voor die tijd zal verkopen.

 

Waarnemer

Gelders oud-gedeputeerde Annemieke Traag (D66) is op 15 april 2016 reeds benoemd als waarnemend burgemeester. Zij zal tot de benoeming van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aanblijven als waarnemend burgemeester van Doetinchem.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans Lok op
Die ambtswoningen van vroeger waren toch zo gek nog niet...
Door Hans (afdelingsmanager) op
Het is maar 25 km; daar is toch wel een mouw aan te passen?
Door Ellen op
Maar nu zit Joosten dus nog steeds met een onverkoopbare woning? Of blijft zijn ex-echtgenote daarin wonen?

Ik dacht overigens dat de woningmarkt wel weer aantrekt. Moet dus wel een lastig te verkopen object zijn.