of 62812 LinkedIn

Burgemeester Den Haag terug van vakantie om steekpartij

De Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft zijn vakantie in Egmond aan Zee onderbroken en is eerder naar Den Haag teruggekomen. Dat heeft hij in een verklaring laten weten. Maandagavond is door een steekpartij in Scheveningen een 19-jarige man om het leven gekomen.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft zijn vakantie in Egmond aan Zee onderbroken en is eerder naar Den Haag teruggekomen. Dat heeft hij in een verklaring laten weten. Maandagavond is door een steekpartij in Scheveningen een 19-jarige man om het leven gekomen.

Triest

‘Het is verschrikkelijk wat er op de Pier is gebeurd. Wat vaststaat, is dat een 19-jarige jongen uit Rotterdam plotseling uit het leven is gerukt. Dat is ongelooflijk triest en wij leven intens mee met de nabestaanden,’ zegt Van Zanen in een verklaring. Wat er precies is gebeurd wordt momenteel nog onderzocht door de politie.

Grenzeloos gedrag
Van Zanen wijst erop dat er de afgelopen dagen veel is gebeurd in Scheveningen dat volgens hem niet acceptabel is. ‘Dat liep uiteen van geweld en bedreigingen tegen onze verkeersregelaars en handhavers tot en met grenzeloos gedrag op onze stranden (wildkamperen en het achteloos achterlaten van afval) en in het verkeer. Wij zijn geconfronteerd met een gebrek aan respect voor onze publieke dienstverleners. Ook de bewoners van onze kustwijken werden geconfronteerd met taferelen die alle fatsoensnormen te buiten gingen.’ Op vrijdag 7 augustus bracht de gemeente Den Haag nog een bericht naar buiten dat 'dankzij de inzet van ruim 100 verkeersregelaars,fietscoaches en handhavers plus steun van overige hulpdiensten is de drukte langs de kust van Den Haag, van Scheveningen tot Kijkduin, op alle fronten beheersbaar gebleven. De gemeente sprak van een 'geweldige stranddag'.

 

Drillrap
De steekpartij in Scheveningen waarbij de19-jarige Rotterdammer maandagavond om het leven kwam, vloeit vrijwel zeker voort uit een hoog opgelopen conflict tussen een Rotterdamse en een Amsterdamse drillrapgroep. De dader komt volgens de ingewijden uit de hoek van de Amsterdamse groep. De Haagse politie wil nog niets zeggen over de identiteit van de twee jonge mannen die kort na de steekpartij zijn aangehouden. Het geweld tussen drillrapgroepen is al lang een grote zorg. Ook in Amsterdam waren al meerdere gewelddadige confrontaties tussen de groepen die elkaar in clipjes op YouTube met messen en vuurwapens uitdagen.

 

Capactiteit
De Haagse burgemeester zegt de maximale capaciteit te hebben ingezet om de situatie aan de kust in goede banen te leiden. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ben (jurist) op
Goed dat Van Zanen dit doet. Ik denk dat de handhavingsstofkam ook even stevig door Scheveningen moet.
Door Adriaan Zwaag op
Ach, het valt op zich Jan van Zanen te prijzen dat hij zijn vakantie onderbreekt. Maar meer dan een symbolisch gebaar is het niet. Moorden zijn helaas onlosmakelijk verbonden aan een grote stad (en ook kleinere plaatsen ontkomen er niet altijd aan). Bovendien: er is altijd een loco. En die moet je ook vertrouwen geven.

Vacatures

Van onze partners