of 59185 LinkedIn

Burgemeester De Jonge van Dronten doet aangifte om nepaccounts

Het gaat volgens burgemeester Aat de Jonge vaak om beledigende, kwetsende en misleidende berichten. Zo zou de indruk worden gewekt dat hij moskeeën wil afbreken, stemadvies geeft of tegen vluchtelingen is. Dat kan volgens de gemeente het vertrouwen in de burgemeester schaden.
1 reactie

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten (Flevoland) is naar de politie gestapt vanwege nepaccounts op sociale media. Op onder meer Twitter en Instagram verschenen volgens de gemeente berichten die van de burgemeester afkomstig leken te zijn, maar dat niet waren.

Beledigende berichten
Het gaat volgens De Jonge vaak om beledigende, kwetsende en misleidende berichten. Zo zou de indruk worden gewekt dat hij moskeeën wil afbreken, stemadvies geeft of tegen vluchtelingen is. Dat kan volgens de gemeente het vertrouwen in de burgemeester schaden. 'Het doel van de aangifte is te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de gewraakte berichtgeving en onderzoeken of daartegen strafrechtelijk kan worden opgetreden', meldde de gemeente dinsdag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J op
Ik krijg altijd uitslag van zulke vage berichtgeving. Het is 2017; dan kan er in een dergelijk bericht toch wel een linkje of twee naar de betreffende tweets of Twitter-accounts geplaatst worden? Een schermafbeelding van zo'n tweet zou ook afdoende zijn. Ik heb even op de website van de gemeente Dronten gekeken, die geven ook niet thuis. Als ik zelf op Twitter zoek naar accounts met de naam Aat de Jonge, dan zie ik er drie: één van de burgemeester zelf en twee die geen berichten hebben en geen profielfoto. Van nepberichten op het moment dus geen spoor.

Wat ik me afvraag is of de tweets inderdaad bedoeld waren om de burgemeester te beschadigen of dat het gewoon satire was die de burgemeester niet als zodanig heeft herkend. Dat komt nogal eens voor namelijk. Twitters beleid is althans dat satirische accounts gewoon toegestaan is zolang er op de pagina zelf staat dat het een parodie-account is. En die zijn vaak leuk ook. Kijk maar eens bij @marknutte bijvoorbeeld (let op: er staat dus nutte en niet rutte).

Afijn, ik wil dus niet ontkennen dat burgemeester De Jonge inderdaad beschadigd is met beledigende berichten, maar het is nogal moeilijk te controleren zo. En zelf kan ik daar niets van terugvinden.