of 58952 LinkedIn

Burgemeester Beverwijk werkt mee aan uitzwaaifeestje

‘Ik heb vandaag gesproken met de burgemeester. De gemeente wil alle medewerking verlenen om het feest tot stand te brengen’, aldus Toekook. De opzet van het evenement is wel enigszins veranderd, legt hij uit.
3 reacties

Het ludieke idee van Ron Toekook (52) om op 31 oktober massaal Groot-Brittannië uit te gaan zwaaien vanaf het strand van Wijk aan Zee, wordt ondersteund door de burgemeester van Beverwijk, de gemeente waar Wijk aan Zee onder valt. Dat zegt de organisator dinsdag tegen het ANP. De oproep voor 'Gezellig op het strand de brexit kijken' is inmiddels door 85.000 mensen bekeken, terwijl meer dan 12.000 mensen zeggen erheen te gaan.

Kaartverkoop
‘Ik heb vandaag gesproken met de burgemeester. De gemeente wil alle medewerking verlenen om het feest tot stand te brengen’, aldus Toekook. De opzet van het evenement is wel enigszins veranderd, legt hij uit. ‘Vanuit veiligheidsoverwegingen willen we controleren hoeveel mensen er op het evenement afkomen. Daarom hebben we besloten tot kaartverkoop. Vanaf donderdag kunnen geïnteresseerden in een kaartje terecht op brexitaanzee.nl.’

Europees feest
Een zwaaimoment richting Groot-Brittannië op het strand maakt onderdeel uit van het evenement, maar de activiteiten zullen met name in het dorp plaatsvinden. ‘Het wordt een echt Europees feest, met bands, foodtrucks en andere activiteiten. Er is ook aandacht voor ecologie, door aandacht te besteden aan de kwetsbaarheid van het duingebied.’

Veiligheidsplan
Hoe duur een kaartje wordt en hoeveel kaartjes er beschikbaar komen, is nog niet bekend. ‘Dat hangt ook af van het veiligheidsplan en hoeveel belangstelling ervoor is.’ Toekook, die actief is in de mediawereld, lanceerde zijn idee enkele weken geleden. ‘Het moet een mooi afscheid worden van een goede vriend die een spannend, maar misschien niet al te slim avontuur aangaat’, zei Toekook eerder. Hij heeft de Britten altijd hoog gehad, vertelt hij. Hun cultuur is immers ook voor ons belangrijk. Daarom moet het volgens Toekook een vriendelijk en gezellig feest worden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (ambtenaar) op
Misschien dat er in Engeland over een jaar het lied "het is stil aan de overkant" wordt gezongen. Dus eerst maar eens afwachten of een Brexit wel zo negatief zal uitpakken. Baas in eigen huis worden de Britten wel, hier maken de Duitsers, Fransen en de ECB de dienst uit. Met o.a. alle gevolgen voor de pensioenen en de rente op spaartegoeden.
Door Walter Fraans op
Deze ludieke actie over de Brexit is goed bedoeld. Maar er moet worden voorkomen dat het door de Engelsen wordt opgevat als leedvermaak en bespotting van hun volk in crisis.

Dat kan door tijdens dit evenement ook meelevend en serieus aandacht te hebben voor de problemen van Engeland, door ook Britse officials, artiesten, tv-presentatoren en media uit te nodigen.

Organiseer evt. een gelijktijdig evenement aan de Britse kust, met contact via grote beeldschermen en internetvideo.

Voor veel Engelsen betekent de Brexit politieke verwarring en economische onzekerheid, en soms zelfs verlies van hun baan of eigen bedrijf.

Het blijft uiterst belangrijk dat Nederland de banden met buurland Engeland blijft koesteren. Dit omdat samenwerking met Engeland belangrijk blijft op het gebied van handel, milieu, klimaat, onderwijs, voorlichting, ICT, wetenschap, techniek, recherche, leger en buitenlandse politiek, en overleg over andere moeilijke beleidsonderwerpen.

Ook heeft Nederland er belang bij, dat er veel Engelse toeristen naar Nederland blijven komen. En dat Engelse bedrijven zich in Nederland vestigen.

En als Nederland slachtoffer wordt van een massale overstroming of andere mega-ramp, zijn we afhankelijk van onze buurlanden voor snelle rampenhulp, inclusief Engeland.

Er kan op dit evenement aan zee ook worden stilgestaan bij vrede. Bijvoorbeeld vreedzaam samenleven met onszelf en met anderen, ook met andere volken op aarde, aan verre kusten.

Daarbij kan worden samengewerkt met allerlei Nederlandse vredesorganisaties. Zo kan dit evenement uitgroeien tot een massaal jaarlijks evenement voor vrede en verzoening.
Door Pe op
Houden we dan op 1 november ook weer een welkomstfeest voor een oude bekende die opnieuw handelspartner wordt?
Maken we er een 2-daags evenement van.