Advertentie

Burgemeester betaalt parkeerboetes gasten uit eigen zak

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Achtkarspelen (Friesland) gaat de uitgeschreven parkeerboetes aan gasten van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Buitenpost uit eigen zak betalen.

20 januari 2009

Niet voldoende parkeerplaatsen
'De burgemeester voelt zich hiervoor verantwoordelijk, omdat de gemeente in gebreke is gebleven voor voldoende parkeerplaatsen voor receptiegenodigden', zei een gemeentewoordvoerder dinsdag.

Juridisch niet mogelijk
 
De gemeente onderzocht de mogelijkheden om de vier bekeuringen die zijn uitgedeeld voor haar rekening te nemen, maar dat bleek juridisch niet mogelijk. Meerdere bezoekers van de drukbezochte receptie parkeerden hun auto illegaal in de berm. Vier van hen zijn voor 60 euro op de bon geslingerd.

 


 

 

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Leo / juridisch beleidsmedewerker
Een goede manier om het gezag en geloofwaardigheid van de BOA´s en politie onderuit te halen. Hulde, meneer van der Zwan!
Frank Evers / ondernemer
(Ik kan alleen maar afgaan op de inhoud van dit bericht). Inderdaad, hulde voor meneer van der Zwan: de burgemeester neemt de verantwoordelijkheid voor de omissies van zijn eigen gemeente en spreekt hiervoor niet de gemeentekas aan. Dat noem ik nu voorbeeld-geven aan de burger !
Leo / juridisch beleidsmedewerker
Als je je auto neerzet op een plek waar dat niet mag dan bega je een overtreding. Als dan een prent krijgt, moet je betalen en niet zeuren. Omissie van de gemeente? Je hebt toch een paar benen om een stukje te lopen vanaf de plek waar je wel mag parkeren? En als je benen dat niet meer kunnen, dan heb je vast een gehandicaptenparkeerkaart en dan mag je je auto voor de deur zetten!
Joost Pijpers
@ Leo: Welnee, de burgemeester geeft juist de BOA's en politie helemaal gelijk om bekeuringen uit te schrijven. Hij betoont zich alleen een goed gastheer!
Advertentie