Advertentie

Burgemeester Bats biedt excuses aan

Burgemeester Bats van Haren biedt zijn excuses aan voor het falen van de gemeente bij de facebookrellen.

08 maart 2013
Burgemeester Rob Bats van Haren heeft zijn excuses aangeboden voor de fouten die hij als verantwoordelijke voor de openbare orde heeft gemaakt rond de zogenoemde Facebookrellen. ,,We moeten hier lessen voor de toekomst uittrekken.
Rol wordt besproken '' Hij zei zich ook ,,rot geschrokken te zijn'' omdat hij de kracht van de sociale media onvoldoende kende.

Hij wil dinsdag in de gemeenteraad praten over zijn rol.  ,,Ik ben niet alleen verantwoordelijk, ik voel me ook verantwoordelijk.'' Hij beseft dat het vertrouwen en veiligheidsgevoel van de inwoners van Haren stevige schade heeft opgelopen.


Impact inwoners

Volgens Bats heeft de commissie-Cohen op ,,nauwgezette wijze'' blootgelegd hoe de situatie is ontstaan en welke stappen hadden moeten worden genomen. ,,Het rapport laat zien wat de impact op inwoners en ondernemers is geweest.''


Geworsteld met keuzes

Bats zegt dat de politie en de gemeente hebben geworsteld met de situatie en met de keuzes die ze moesten maken. Politie en gemeente hebben rond de rellen tegenstrijdige adviezen gegeven, constateerde de burgemeester. De rellen zijn volgens Bats ontstaan door een ,,samenspel van verschillende oorzaken''. De schuld moet volgens hem niet bij de media gelegd worden en ook niet alleen bij de jongeren. ,,Juist de mengeling bracht de 'perfect storm' op gang.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie