of 60775 LinkedIn

Burgemeester Arnhem wist van reis ambtenaar

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem wist van de dienstreis van gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel naar Saudi-Arabië twee weken geleden. Over de reis is veel ophef ontstaan, omdat Saudi-Arabië volgens Arnhemse partijen mensenrechten schendt. Arnhem zou in zo'n land niet ''ambtelijk actief'' moeten zijn, aldus partijen die er vorige week vragen over stelden.
1 reactie

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem wist van de dienstreis van gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel naar Saudi-Arabië twee weken geleden. Over de reis is veel ophef ontstaan, omdat Saudi-Arabië volgens Arnhemse partijen mensenrechten schendt. Arnhem zou in zo'n land niet 'ambtelijk actief' moeten zijn, aldus partijen die er vorige week vragen over stelden.

Onder de aandacht

Het congres in Saudi-Arabië leek Marcouch en Van Wuijtswinkel een goede gelegenheid om Arnhems beleid onder de aandacht te brengen van topambtenaren uit Europa en Amerika, antwoordt het Arnhemse college dinsdag.

 

Vrouwenrechten verankerd

Van Wuijtswinkel heeft in zijn toespraak op het congres stilgestaan bij 'de Nederlandse democratische structuur waarin kerk en staat gescheiden zijn en vrouwenrechten verankerd zijn', aldus het college. 'Hij leverde daarmee een bijdrage aan inzichten voor de vernieuwingen in Saudi-Arabië.'

 

Gedragscode aangepast

Reis- en hotelkosten zijn voor de gemeentesecretaris betaald, meldt het college. De Arnhemse gedragscode voor ambtenaren schrijft voor dat er geen dienstreizen op kosten van derden worden gemaakt, maar als iemand spreekt op een congres ligt dat volgens het college anders. Desondanks wordt de gedragscode aangepast. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alexander (oud-gemeenteraadslid) op
Niet echt principieel van het College, valt mij tegen.