Advertentie

Burgemeester Amstelveen: 'Wij willen dit hier niet'

De ongedocumenteerde vluchtelingen van actiegroep We Are Here mogen niet in het door hen gekraakte pand in Amstelveen blijven. Locoburgemeester Herbert Raat heeft dat dinsdagochtend aan ze verteld tijdens een bezoek aan de plek waar ze zijn neergestreken aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan. 'Wij willen dit niet in Amstelveen, we willen dat ze weggaan', zegt Raat.

05 juni 2018
we-are-here.JPG

De ongedocumenteerde vluchtelingen van actiegroep We Are Here mogen niet in het door hen gekraakte pand in Amstelveen blijven. Locoburgemeester Herbert Raat heeft dat dinsdagochtend aan ze verteld tijdens een bezoek aan de plek waar ze zijn neergestreken aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan. 'Wij willen dit niet in Amstelveen, we willen dat ze weggaan', zegt Raat.

Aangifte

Volgens hem gaat de eigenaar van het gebouw, die er appartementen in wil maken, aangifte doen van de kraak. De locoburgemeester heeft in de middag contact met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) over wat er moet gebeuren als de groep niet uit zichzelf weggaat.

Dialoog

De ongeveer zestig krakers moesten maandag huizen in de Amsterdamse Rudolf Dieselstraat verlaten. 'Wij hopen wat tijd te krijgen om aan onze procedures te werken en om in dialoog te treden met de gemeente over een oplossing voor onze situatie', meldde de groep dinsdagochtend in een persbericht. Ze verklaarden dat ze naar Amstelveen zijn uitgeweken omdat nachtopvang niet voor hen beschikbaar zou zijn. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bernard
Beste Jan, het gaat hier om uitgeprocedeerde asielzoekers; de rechter heeft dus bepaald dat ze niet als vluchteling beschouwd kunnen worden en geen recht op een verblijfsvergunning hebben. Wat is dan uw suggestie? Dat we het hele zorgvuldige systeem dat geheel in de lijn is met internationale verdragen maar aan de kant gooien en iedereen die maar wil binnen laten zonder enige vorm van selectie? Dat kunt u toich niet menen?
Astrid Essed
WE ARE HERE KRAAKT NIET VOOR ZIJN PLEZIER, MAAR

VALT TUSSEN WAL EN SCHIP

Achtergrond

http://www.grutjes.nl/2018/04/ zij-zijn-hier/

https://www.astridessed.nl/we- are-here-vluchtelingen.../

Een ding wil ik de loco burgemeester nageven: Eerlijk is hij wel.

Hij viel direct met de deur in huis en maakt onverbloemd duidelijk,

hoe hij in deze kwestie staat, in tegenstelling tot het hypocriete

en hopeloze gedraai van de voormalige Amsterdamse burgemeester

van der Laan.

Maar zo simpel als de loco burgemeester het stelt, is het natuurlijk niet,

want anders zou deze groep niet al zes jaar door Amsterdam zwerven,

na voor die tijd in vreemdelingendetentie gezeten te hebben, weer vrijgelaten,

weer zwerven, etc.

Dit gaat om uitgeprocedeerden, die ONUITZETBAAR zijn, vanwege de

oorlogssituatie in hun land van herkomst [Soedan/Somalie], gesloten dictatuur

[Eritrea], of omdat de ambassades van de verschillende landen hen geen reispapieren

willen verschaffen. Dan moet je bijna wel in Nederland blijven, of je dat nou leuk

vindt of niet. En sommigen hebben een onzorgvuldige asielprocedure gehad.

Bewijs? Een aantal van de groep [vanwege de onzorgvuldige procedure], zeker

100, hebben alsnog een verblijfsvergunning gekregen.

Hoe dan ook, de Nederlandse Staat moet dit probleem oplossen, door

deze mensen, die buiten hun schuld niet terug kunnen, alsnog een

verblijfsvergunning te verlenen.

Astrid Essed
rekenaar / medewerker
Duidelijke taal van Raat en volkomen terecht. Dit moeten we nergens willen en daar moet iedereen duidelijk in zijn. Geen versluierende termen als ongedocumenteerden maar heldere taal: uitgeprocedeerde asielzoekers die hier geen rechten meer hebben en moeten vertrekken. Zolang een grote groep politici nog ach en wee roept en vindt dat we deze groep toch wat moeten bieden, komt hier geen einde aan. Ik zie een duidelijke trend dat er een nieuwe groep is opgestaan die niet meer vraagt maar eist en desnoods met geweld. De politicus die dit wil honoreren, moet zijn/haar eigen adres maar publiekelijk maken zodat de heren de vrijstaande ruimte in hun huis kunnen opeisen. Betere oplossing is om ons aan de sluiten bij het idee van Denemarken om uitgeprocedeerde asielzoekers centraal te huisvesten waar het minder vrijgevig dan hier.
H. Wiersma / gepens.
Inderdaad tijdelijk centraal huisvesten en naar het thuisland terugsturen. Kom op Rijk/Harbers, waar blijven jullie maatregelen.
Bernard
Ik sluit me aan bij Spijker en Rekenaar; dit zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die gewoon opgepakt moeten worden en terug naar land van herkomst. De term 'ongedocumenteerden'is een onzinterm die ideologisch beladen is.
Jan
@Rekenaar, Spijker en Ben. Wacht maar, over 30 jaar verkeren jullie kinderen en kleinkinderen in dezelfde positie als ze moeten vluchten uit Nederland dat onderstroomt..
Advertentie