Advertentie

Burgemeester Alphen treedt tijdelijk terug

Burgemeester Wim de Gelder van Alphen aan den Rijn is maandag tijdelijk teruggetreden. Bas Eenhoorn neemt zijn functie waar. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland dinsdag laten weten.

21 december 2010

Complex
De Gelder is tot zijn besluit gekomen omdat ,,de bestuurlijke verhoudingen in de gemeente Alphen aan den Rijn in de afgelopen periode complex zijn geworden". Commissaris van de Koningin Jan Franssen heeft ,,gelet op de situatie in Alphen aan den Rijn" besloten Eenhoorn als waarnemend burgemeester te benoemen.

Impasse

Eenhoorn verdiept zich komende weken in de bestuurlijke verhoudingen in de stad. Het is de bedoeling dat hij zijn eerste bevindingen begin januari voorlegt aan Franssen. Daarna gaat de waarnemer aan de slag met het college, de gemeenteraad en het ambtelijk apparaat om uit ,,de bestuurlijke impasse" te komen. Daarna brengt Eenhoorn weer rapport uit aan Franssen. Dat zal voor de zomer zijn.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Karel
Geen wonder dat men deze man niet wil handhaven. In zijn vorige gemeente was het al niet anders. Hoe kon de vertrouwenscommissie toch tot zo'n keuze komen?
Advertentie