of 59318 LinkedIn

Burgemeester Alphen treedt tijdelijk terug

Burgemeester Wim de Gelder
Burgemeester Wim de Gelder
1 reactie
Burgemeester Wim de Gelder van Alphen aan den Rijn is maandag tijdelijk teruggetreden. Bas Eenhoorn neemt zijn functie waar. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland dinsdag laten weten.

Complex
De Gelder is tot zijn besluit gekomen omdat ,,de bestuurlijke verhoudingen in de gemeente Alphen aan den Rijn in de afgelopen periode complex zijn geworden". Commissaris van de Koningin Jan Franssen heeft ,,gelet op de situatie in Alphen aan den Rijn" besloten Eenhoorn als waarnemend burgemeester te benoemen.

Impasse

Eenhoorn verdiept zich komende weken in de bestuurlijke verhoudingen in de stad. Het is de bedoeling dat hij zijn eerste bevindingen begin januari voorlegt aan Franssen. Daarna gaat de waarnemer aan de slag met het college, de gemeenteraad en het ambtelijk apparaat om uit ,,de bestuurlijke impasse" te komen. Daarna brengt Eenhoorn weer rapport uit aan Franssen. Dat zal voor de zomer zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Klaas op
Geen wonder dat men deze man niet wil handhaven. In zijn vorige gemeente was het al niet anders. Hoe kon de vertrouwenscommissie toch tot zo'n keuze komen?