of 64204 LinkedIn

Brabant schrapt evenementen om corona-virus

De provincie Noord-Brabant heeft aan medewerkers gevraagd om tot en met maandag 16 maart thuis te werken als dat kan.

Bijeenkomsten met meer dan 25 personen zijn met onmiddellijke ingang taboe in het provinciehuis van Brabant. De maatregel om het corona-virus in te dammen, geldt in elk geval tot 16 maart.

Dat meldt het dagelijks bestuur van de provincie op de website. Grote evenementen van meer dan 25 personen worden geannuleerd of verzet. Dat geldt eveneens voor provinciale bijeenkomsten die buiten de deur worden gehouden. Organisatoren worden daarover persoonlijk geïnformeerd via hun provinciaal contactpersoon.

Sollicitatiegesprekken
Kleinere bijeenkomsten, zoals sollicitatiegesprekken, kunnen wel gewoon doorgaan in het provinciehuis in Den Bosch. Dat wil zeggen, tenzij de Veiligheidsregio daar vandaag een ander besluit neemt. Verder overleggen Brabantse burgemeesters vandaar naar verluidt over de vraag welke evenementen beter kunnen worden afgelast.

Thuis werken
De provincie Noord-Brabant heeft aan medewerkers gevraagd om tot en met maandag 16 maart thuis te werken als dat kan. ‘Als zij geen specifieke zaken nodig hebben om hun werk te doen, en als ze afspraken hebben die makkelijk verzet kunnen worden, kunnen ze thuis werken. We laten aan de inschatting van onze medewerkers over of het voor hen mogelijk is om thuis te werken’, aldus de provincie.

‘We hebben goed in beeld wat nodig is om de continuïteit van bestuur en bedrijfsvoering zeker te stellen, en die komt dan ook niet in gevaar’, zo garandeert de provincie. ‘We volgen de ontwikkelingen op de voet, en stellen onze richtlijnen bij als daar aanleiding toe is.’

Besmettingsbron
De provincie volgt daarmee de gisteravond gedane oproep van premier Rutte op om zoveel mogelijk te proberen verdere verspreiding van het corona-virus een halt toe te roepen. Rutte wil dat mensen in Brabant op de komende zeven dagen zo mogelijk thuis werken en thuis blijven als ze verkouden of ziek zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu raadde Brabanders die maatregel al eerder aan, omdat het corona-virus zich in vergelijking met andere provincies sneller verspreidt. En onduidelijk is waar die besmetting vandaan komt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners