of 61043 LinkedIn

Boven de Haagse schilderwijk geen drones

,,Onbemande vliegtuigen kunnen maar vrij kort in de lucht blijven en moeten ook voortdurend bediend worden'', schreef het college in antwoord op de vragen van de PvdA. Vast en mobiel cameratoezicht kan wel worden ingezet voor het aaneengesloten monitoren van een straat of wijk.
1 reactie

Onbemande vliegtuigjes zijn niet geschikt voor het aaneengesloten monitoren van een straat of wijk. Dat schrijft het Haagse college van burgemeester en wethouders woensdag in antwoord op vragen van de PvdA.

Cameratoezicht
,,Onbemande vliegtuigen kunnen maar vrij kort in de lucht blijven en moeten ook voortdurend bediend worden'', schreef het college in antwoord op de vragen. Vast en mobiel cameratoezicht kan wel worden ingezet voor het aaneengesloten monitoren van een straat of wijk.

Politiehelikopters
VVD-wethouder Boudewijn Revis zei eerder dit jaar nog dat jeugdbendes en overlastgevers in de Haagse Schilderswijk goedkoper en sneller zouden kunnen worden opgespoord met onbemande vliegtuigjes. De robotcamera's zijn ook stiller zijn dan de politiehelikopters die bijna dagelijks boven de achterstandswijk cirkelen en voor geluidsoverlast zorgen.

Inzet drones door politie
Het college meldt verder dat de politie op nationaal niveau bezig is een visie te ontwikkelen op de inzet van onbemande vliegtuigen voor politietaken. ,,De Haagse driehoek wacht deze visie af, alvorens besluitvorming over de inzet van onbemande vliegtuigen in Den Haag aan de orde is.''

Burgemeester beslist
De politie heeft nog geen drones ingezet in Den Haag. Mocht dat in de toekomst wel gebeuren, dan is het de burgemeester die beslist. Daarbij worden ,,middelen voor misdaadbestrijding altijd zorgvuldig afgewogen tegen eventuele nadelen voor de persoonlijke vrijheid.''

Minder misdaad
Volgens het stadsbestuur is het geregistreerde aantal misdrijven in Den Haag de afgelopen 3 jaar met 12 procent gezakt. ,,Stadsdeel Centrum en de Schilderswijk lopen met dit patroon in de pas.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Heleen (Hagenees) op
Ik vraag me al een tijdje af wat die helicopter doet die mij af en toe 's nachts uit mijn slaap haalt. Wat is de toegevoegde waarde van een helicopter die om 4 uur 's nachts meer dan een uur boven de wijk blijft cirkelen? Een gewone wijkagent heb ik nog nooit gezien. Lijkt me toch een stuk rustiger en waarschijnlijk ook effectiever.