Advertentie

Bonden gesommeerd Tour-actie te annuleren

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft de politiebonden gesommeerd hun geplande vertragingsactie te annuleren tijdens de Tour-etappe volgende week zondag van Utrecht naar Neeltje Jans.

27 juni 2015

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft de politiebonden gesommeerd hun geplande vertragingsactie te annuleren tijdens de Tour-etappe volgende week zondag van Utrecht naar Neeltje Jans. Hij heeft samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een brief naar de bonden gestuurd.

Kort geding
Als die geen gehoor geven aan de oproep, dan spannen Van der Steur en Aboutaleb een kort geding aan. Maandag volgt nog een gesprek over de geplande acties van de politiebonden, die strijden voor een betere cao. De bonden nemen daarna een beslissing, laten ze weten.

Actie 

Deze week werd bekend dat politiemensen en rijksambtenaren gaan actievoeren tijdens de twee ritten van de Tour de France in Nederland . Zo gaat de politie zondag 5 juli een grote verkeerscontrole houden op de reclame-karavaan van de Tour de France die vooruit rijdt op de wielrenners. Dat gebeurt op de Erasmusbrug in Rotterdam.

Medewerking politie 

Een dag eerder, zaterdag 4 juli, gaan rijksambtenaren actievoeren tijdens de proloog in Utrecht door tussen 13.00 en 14.00 uur op het parcours te fietsen. Politiemensen verlenen medewerking aan die actie. De proloog begint om 14.00 uur.

Verharden 

De betrokken bonden hadden al aangekondigd dat ze hun acties om een betere cao deze zomer zouden verharden. Later zal volgens de politiebonden ook Sail Amsterdam doelwit van acties worden, als verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet met een beter cao-bod komt. Het politiepersoneel voert al meer dan vijftien weken actie. (ANP)

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Bij een deel van het nieuws weet je gevoelsmatig meteen wie de labbekakkers zijn, en wie niet.....
J de Vries / mederwerker
Dit noem men in Nederland vrijheid als je maar doet wat er van je verwacht wordt.anders gaan we alles verbieden onder de men van veiligheid.de LABBEKAKKERS
Nico / zzp
Slim of dom? Door deze actie en het kort geding krijgen de bonden extra aandacht. De actie is daarmee geslaagd zonder hem uitgevoerd te hebben. Iedereen heeft het er over. Want laten we wel zijn. Men wil alleen de tourcaravaan pesten. Hoe erg is dat?
Martin Koenen / directeur adviesbureau bestuursrecht
Mijn reactie kan kort zijn. Geen actie waarbij rijksmiddelen zoals voertuigen en fietsen gebruikt worden. Absoluut verbieden. Materiaal dat met mijn belastingcenten is aangeschaft niet gebruiken voor acties. De reactie van "een ander geluid" hiervoor is vreemd. Ook de tour mag niet gepest worden.
doeterniettoe / -
@Martin:

Mensen die praten over "mijn belastingcenten" zijn een mooi voorbeeld van de dikke-ik mentaliteit...



OT:

Begrijpelijk dat ze die acties willen tegenhouden, Nederland zou een flinke flater slaan.

Of deze acties überhaupt resultaat gaan opleveren, dat is natuurlijk de vraag. De redelijkheid van dit kabinet is nergens te vinden. De vakbonden moesten er maar eens aan denken om Den Haag plat te leggen, dat de dames en heren zwaarbetaalde politici zelf mogen ervaren wat hun plannen aanrichten (en dat is meer dan geen tonic meer kunnen drinken)
Henk / gemeentelijk grasmaaier
Inderdaad, "mijn belastingcenten", zal ook wel zo'n opvretert-directeur zijn. De politiemensen verdienen ook een fatsoenlijke cao! Denk overigens dat we terug moeten naar een centrale cao.
Gerrit / Oud ambtenaar
Ik lees de reactie van " doeterniettoe" waarin hij / zij aangeeft dat Nederland een flinke flater zou slaan als de acties door zouden gaan en de beelden de wereld over zouden gaan.

Slaat Nederland al niet jaren een flater door o.a. De politie ambtenaren eigenlijk alleen maar met de nek aan te kijken. Wel soms met gevaar voor eigen leven de boontjes moeten doppen, echter een beetje waardering ..... Heeeeeel ver te zoeken.

De minster en burgervader Aboutaleb ( en heel besturend Nederland ) slaan zelf een flater als ze niet heel snel mee voor een oplossing voor dit probleem gaan zorgen
Niels / Onderzoeker
Voor de politie heb ik begrip. En ik denk dat de nood vrij hoog is voor ze zoiets doen.



Maar: afgezien van de voorwaarden waaronder rijksambtenaren moeten werken, krimpt het aantal ambtenaren bij ministeries nu ook met overdracht van taken aan gemeenten? Als gemeente-ambtenaar zie ik nog steeds allerlei binnen en tussen ministeries niet afgestemde, overbodige zaken die vanuit het Rijk die middels ellenlange epistels over gemeenten wordt uitgestort. Als Rijk dat kan verminderen kunnen voorwaarden voor overblijvende ambtenaren worden verbeterd.
Advertentie