Advertentie

'Boerkaverbod' in overheidsgebouwen komt er aan

Er komt waarschijnlijk een verbod op gezichtsbedekkende kleding zoals boerka's in het onderwijs, in ziekenhuizen, in het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen.

21 mei 2015
Er komt waarschijnlijk een verbod op gezichtsbedekkende kleding zoals boerka's in het onderwijs, in ziekenhuizen, in het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen. Bronnen op het Binnenhof bevestigen berichtgeving daarover van RTL Nieuws. Over het 'boerkaverbod' hadden VVD en PvdA in oktober 2012 al afspraken gemaakt in het regeerakkoord.
Openbare ruimte PvdA-minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft die afspraken uitgewerkt in een nieuw wetsvoorstel, dat naar verwachting vrijdag wordt besproken in de ministerraad. Wie zijn gezicht op locaties waar dat verboden is toch bedekt, kan een boete krijgen van maximaal 405 euro. De politie kan in de openbare ruimte vragen de gezichtsbedekkende kleding af te doen, als zij meent dat dat nodig is voor identificatie van de persoon.
Uitkering kwijt

Kamerleden van de oppositie reageren meteen negatief: ,,Ahhh de symboolpolitieke doos is weer opengetrokken!'', meldt D66-Kamerlid Gerard Schouw op Twitter. GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren twittert: 'Welk probleem los je op met dit verbod en hoe ga je handhaven? #fail.'

Het kabinet regelde eerder al dat wie een bijstandsuitkering heeft maar met gezichtsbedekkende kleding op bij een sollicitatiegesprek komt, die uitkering kan kwijtraken. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Joost
Ze moeten vrouwen eens verplichten om korte rokjes en naveltruitjes te dragen. Dat zou veel beter zijn.
Willem / AS
Symboolpolitiek of niet, als je je moet identificeren, moet je gewoon je kop laten zien. Burqa of niet.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Helemaal mee eens !
Fritz
Grappig dat D66 uitgerekend over 'symboolpolitiek' begint. Was het schrappen van het artikel aangaande de strafbaarstelling van Godslastering ook niet pure symboolpolitiek? Niemand had er last van, niemand werd er voor veroordeeld? Is het schappen van het artikel aangaande Majesteitsschennis ook niet pure symboolpolitiek? Gerard Schouw moet maar eens eerst naar zijn eigen partij kijken en dan vooral hoe vaak D66 aan symboolpolitiek gedaan heeft en nog doet. Hij zal er van schrikken.
Boris
En tijd werd het...



En "hoe ga je dit handhaven" ? Mevr. Van Tongeren....dat is alleen lastig als de handhavers over een witte stok met 2 rode strepen beschikken. Tjee...
Fritz
Mevrouw Van Tongeren; welk probleem losten we op met het schrappen van het artikel aangaande Godslastering? Toch stemde u voor. Als u zich nu de vraag stelt welk probleem met welke regelgeving of het schrappen daarvan wordt opgelost, dan moet u dat voortaan eens in alle gevallen doen. GroenLinks heeft nogal een reputatie als het gaat om voorstellen aangaande onzinnige en ondoordachte regelingen
m.sikkel@caop.nl / organisatie en mz adviseur
in een open samenleving, treedt je elkaar open tegemoet. :-)
Advertentie