Advertentie

Boeren mogen met 75 tractoren naar Malieveld

De gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden waar een demonstratie van boeren wordt gehouden. Andere demonstranten moeten hun voertuigen bij het voetbalstadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen parkeren.

30 september 2019
boerenprotest-in-brussel---shutterstock-13907656.jpg

De gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden waar een demonstratie van boeren wordt gehouden. Dat heeft de gemeente besloten na overleg met betrokkenen en de organisator Agractie.

2200 boeren naar Den Haag
Andere demonstranten moeten hun voertuigen bij het voetbalstadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen parkeren. Volgens Agractie hebben 2200 boeren aangegeven om vanuit allerlei hoeken van Nederland met hun tractor naar Den Haag te komen om te protesteren.

Afspraken
‘Ik sta pal voor het grondwettelijke demonstratierecht en heb er begrip voor dat de boeren dinsdag in Den Haag hun standpunten kenbaar willen maken. Het is goed dat we daar nu afspraken over hebben kunnen maken,’ aldus burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. Op de site van de organisatie hebben in totaal ruim 10.000 boeren en sympathisanten toegezegd naar Den Haag te komen voor de demonstratie. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Mooi om te zien dat het er wel even wat meer zijn: het leeft!
Advertentie