Advertentie

Boa's Rotterdam schrijven geen bonnen uit

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Rotterdam schrijven de komende drie dagen uit protest geen bonnen uit.

21 mei 2020
BOA---shutterstock-316454672.jpg

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Rotterdam schrijven de komende drie dagen uit protest geen bonnen uit.

Agressie
De gemeente Rotterdam gaat niet in op de eis van de vakbonden om boa’s vanwege toenemende agressie te bewapenen met een wapenstok en pepperspray. In de driehoek, bestaande uit burgemeester, politie en justitie, is wel afgesproken dat de Rotterdamse handhavers toegang krijgen tot het portofoon-netwerk van de politie. Volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb betekent dit dat de politie er in escalerende situaties sneller kan zijn.

Niet warm

Ook worden er werkgroepen van handhavers en politiemedewerkers opgericht om te kijken hoe het werk veiliger kan. "Daar worden boa’s niet warm van", reageert Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse Boa Bond (NBB). De bonden bekijken dit weekend of ze de actie mogelijk verlengen. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
Tijdens de Coronacrisis in DRUKKE GEBIEDEN altijd 1 bo'a altijd laten begeleiden door 1 politieagent dan is pepperspray en een wapenstok voor de boa zelf helemaal niet nodig.

Overigens is toezicht houden in deze situaties m.i. altijd een volledige politietaak. Inzet van boa 's moet hier worden vermeden. Het is dus vooral een kwestie van betere aansturing en samenwerking tussen Gemeenten (boa's) en het Rijk (nationale politie)!
Advertentie