of 62688 LinkedIn

Boa's mogen op avondklok handhaven

De bevoegdheid om te handhaven is formeel afgesproken, lokaal moet er in overleg met de driehoek worden geregeld hoe en waar de boa's precies worden ingezet. Gemeenten zijn vrij om te kiezen of boa's mogen handhaven of niet.
4 reacties

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) mogen vanaf maandag handhaven op de avondklok. Dat bevestigt de voorzitter van de Nederlandse BOA Bond Ruud Kuin na berichtgeving van Hart van Nederland. De afgelopen dagen heeft de bond bij het ministerie van Justitie en Veiligheid aangedrongen boa's die bevoegdheid te geven.

Gedoe
‘Het leek erop dat boa's wel op straat zouden worden ingezet na 21.00 uur, maar dat ze niet de bevoegdheid zouden krijgen om te handhaven. Dat zou gedoe opleveren, want dat is niet duidelijk voor de boa's zelf, en ook niet voor burgers. Dus het is heel goed dat ze die bevoegdheid nu krijgen’, zegt Kuin.

Kiezen
De bevoegdheid om te handhaven is formeel afgesproken, lokaal moet er in overleg met de driehoek worden geregeld hoe en waar de boa's precies worden ingezet. Gemeenten zijn vrij om te kiezen of boa's mogen handhaven of niet. Kuin verwacht dat de boa's veel zullen worden ingezet. ‘Daarbij is het wel van belang dat er wordt samengewerkt met de politie en dat er goede afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld dat de politie snel kan assisteren mocht het nodig zijn’, aldus Kuin. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Robin op
@ Rood Hesje. Ik heb 3 slechte ervaringen met boa's waarbij ze fout zaten en zich ook lomp en dom gedroegen. In deze gevallen heb ik ze vriendelijk doch gedecideerd tot hun enkels afgebrand en elke keer een klacht ingediend, die steeds gegrond werd verklaard. Heb ze al jaren niet meer gezien want ze herinneren het zich nog goed. Politiemensen zijn goed opgeleid en kunen de-escaleren; boa's niet, trekken een veel te grote broek aan en zijn alleen op zoek naar zo laag hangend mogelijk fruit, is mijn ervaring
Door Rood Hesje (werkt thuis) op
@Robin: is dat nu gebaseerd opp je eigen ervaring met een BOA? Misschien dat je dan eerst eens in de spiegel moet kijken voordat je wijst naar een ander. En anders is jouw reactie niet veel meer dan het niveau van borrelpraat
Door Robin op
Vanwege hun vaak domme, tactloze wijze van benaderen van burgers roepen veel boa's direct al agressie op. Ben benieuwd..
Door Dirk (Jurist) op
En hebben ze (daarmee) ook een 'cruciaal beroep' ?

Vacatures

Van onze partners