Advertentie

'Blijf met tengels van politici af', stelt Plasterk

'Blijf met je tengels van onze politici af en hou die ook in ere.' Dat stelde minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk vrijdag na berichten over bedreigingen richting politici en bestuurders naar aanleiding van de opvang van asielzoekers.

16 oktober 2015

'Blijf met je tengels van onze politici af en hou die ook in ere.' Zo reageerde minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk vrijdag op de berichten over bedreigingen richting politici en bestuurders naar aanleiding van de opvang van asielzoekers. 

Afschuwelijk

Zo is burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten met de dood bedreigd omdat zijn Overijsselse gemeente vluchtelingen gaat onderbrengen. 'Afschuwelijk en totaal niet acceptabel', aldus Plasterk. 'Gelukkig hebben we eerder de afspraak gemaakt dat er in dit soort gevallen altijd aangifte moet worden gedaan en dat het Openbaar Ministerie hogere strafeisen zal stellen. Het belangrijkste is dat justitie er werk van maakt en dat gebeurt ook.'


Democratie

Tegen een hoog oplopende discussie in deze 'grote en ingewikkelde kwestie' heeft Plasterk geen bezwaar: ' Dat is onderdeel van de democratie.' (ANP)

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ed van Ooijen / stafmedewerker en vakbondsconsulent
Blijf jij op jouw beurt maar eens met je grijpgrage tengels van onze pensioenen (= uitgesteld loon) af, Plasterk!!!!
Kaas !
Uitstekende reactie maar een beetje laat, Wilders wordt al 11 jaar bedreigd.
wim
Het zal niet voor het eerst zijn dat de PvdA met twee maten meet.
faber
Hoe kan je nou verwachten dat burgers respect hebben voor volksvertegenwoordigers als ze horen dat politici daar zelf geen respect voor hebben. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat een lid van de Tweede Kamer diezelfde Tweede Kamer wegzet als nepparlement en collega volksvertegenwoordigers eveneens als nep kwalificeert.
Krelis
Niets aan de hand mensen. Gewoon doorlopen.

https://twitter.com/demorgen/status/655023616464 …
True
Worden types die Wilders bedreigen nu ook extra hard aangepakt?
Bert
Nu kun je zien hoe naïef Plasterk is. Hoeveel burgers worden er bedreigd. Daar hoor je hem geen woord over reppen en ze doen er in Den Haag niks aan. Daar staan ze mijlen ver van de realiteit.
Han
Precies blijf ook met de tengels van de bevolking af !

Gelijke rechten !

Willem / AS
Hoe je het wendt of keert, en of je nu al dan niet fan bent van PvdA, Plasterk of Wilders, voor of faliekant tegen de komst van vluchtelingen, Plasterk heeft hier gewoon gelijk. Dat doe je niet. Of willen we hier Duitse toestanden, waar politici worden neergestoken?
Paul Vreeke / directeur/eigenaar van APAPS
Emotie mag, agressie niet. En toch zie je dat de besluitvorming (Purmerend) door agressie en dreigementen wordt beïnvloed. Een ongewenste ontwikkeling.
Willem vd V
Beste naamgenoot,

Natuurlijk heeft Plasterk gelijk als hij stelt dat 'je met je tengels van politici moet afblijven'. Sterker nog, ik vind dat je met je tengels van iedereen en ieders eigendommen moet afblijven. Probleem vind ik wel, ondanks dat ik geen aanhanger van Wilders ben, dat Plasterk daar nooit leiderschap heeft getoond (nou ja, waar wel eigenlijk). Nu het ineens politici betreft, komt Plasterk in het geweer, maar eerder hoorde je hem niet, op wellicht wat holle frasen na.
Advertentie