of 60715 LinkedIn

BING vindt geen bewijzen ‘seksrel’ Wassenaar

Er zijn geen bewijzen dat er tijdens een nazit van een aantal raadsleden en VVD-wethouder Henk de Greef in het stadhuis van Wassenaar sprake is geweest van seksuele intimidatie en ongepast gedrag.
5 reacties

Er zijn geen bewijzen dat er tijdens een nazit van een aantal raadsleden en VVD-wethouder Henk de Greef in het stadhuis van Wassenaar sprake is geweest van seksuele intimidatie en ongepast gedrag. Dat blijkt uit een rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) waarvan donderdagmiddag in Wassenaar de conclusies zijn gepresenteerd.

Niet meegewerkt

Twee raadsfracties hadden een week na de bewuste nacht half februari raadsvragen gesteld over het incident. Maar de raadsleden in kwestie, inclusief het vermeende slachtoffer, raadslid Mary-Jo van de Velde, weigerden aan het BING-onderzoek mee te werken. Uit interviews met alle andere aanwezigen blijkt echter volgens BING dat het vrijwel zeker is dat er niets van die strekking zou zijn gebeurd.

 

Geen vertrouwen

Raadslid Ben Paulides van Democratische Liberalen Wassenaar, een van de vragenstellers, had zijn reactie op het rapport al klaar voordat het werd gepresenteerd. Hij heeft geen vertrouwen in een onafhankelijke uitkomst. ‘Wij willen een breed en onafhankelijk onderzoek, maar dat wordt geweigerd om begrijpelijke redenen. Wij willen ook een onderzoek zonder meelezer in de persoon van een Wassenaars VVD-lid, Bas Eenhoorn, die mij vorig jaar nog de vijand noemde.’

 

Politieonderzoek

Paulides vindt dat de betrokkenen onder ede worden gehoord. Hij wacht op het politieonderzoek naar aanleiding van de aangifte van raadslid Van de Velde wegens ‘ongewenste omgangsvormen’.

 

Ethiek

Burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar stelde in een reactie een 'indringend gesprek met alle raadsleden en wethouders te gaan hebben over ethiek, normen en waarden'. Hij wil dat in de toekomst alle betrokkenen 'stoppen met het in omloop brengen van geruchten, berichten en halve waarheden die personen en de gemeente schade berokkenen', zoals nu naar het lijkt het geval was.

 

Wethouder doet aangifte

Wethouder De Greef heeft donderdag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen de drie raadsleden die hem betichtten van seksuele intimidatie. Dat maakte hij bekend na de presentatie van het rapport

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bataaf op
Ook hier is het weer: De slager keurt zijn eigen vlees.
Door schaduwfractielid (SW-werknemer) op
Waar rook is, is/komt meestal vuur. Wat een schaamte als, maar natuurlijk onder de mantel der liefde is vaak niks te zien/ te horen.
Door Jan op
En ze dronken een glas en deden een plas en lieten de zaak zoals het was... Typisch Wassenaar.
Door sympatisant op
Heel goed gehandeld meneer Paulides, als uw werkelijkheid van de kwestie klopt. Volkomen gelijk dan zo. Ongetwijfeld bent u op de hoogte van de waarde van dit type hear-say-rapporten en de conclusies daarin. Als het gaat om standvastigheid als volksvertegenwoordiger, om vrije (politieke) meningsuiting en reputatieschade neem dan zeker ook grondig kennis van alle jurisprudentie op dat gebied. De waarheid vindt daar bescherming in.
Door Moeder Theresa op
EN DAT ZEGT HOEKEMA DIE DREIGMAILS STUURT?????? ?WHAHAHAHAH! JA TUUUUURLIJK!