of 61441 LinkedIn

BING: Burgemeester wekte indruk fraude

Burgemeester Alex van Hedel
Burgemeester Alex van Hedel
4 reacties

Burgemeester Alex van Hedel van de Gelderse gemeente Neerijnen heeft door zijn eigen handelwijze de indruk gewekt dat hij fraudeerde met de aanvraag om een tegemoetkoming in zijn woonkosten. Als de burgemeester actiever en opener was geweest over zijn woonsituatie, was niet de indruk ontstaan dat hij feiten anders wilde voorstellen dan ze feitelijk waren.

Niets fout

Dat concluderen onderzoekers van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) in een rapport waarover de gemeenteraad van Neerijnen maandag een extra raadsvergadering heeft belegd. BING constateert dat de burgemeester in werkelijkheid niets fout heeft gedaan, maar dat hij te terughoudend is geweest met informatie en te lang helemaal niks heeft gezegd.
 
Woning niet verkocht 

Van Hedel trad in juni 2011 aan in Neerijnen en wist toen dat hij binnen jaar in de gemeente moest gaan wonen. Maar het huis dat hij op het oog had, ging niet door en hij kreeg zijn woning in Valkenswaard niet verkocht. Daardoor moest hij in juni 2012 snel een huurcontract afsluiten voor een op dat moment nog onbewoonbaar pand in Haaften, waar hij uiteindelijk in oktober ging wonen. Van Hedel vroeg vanaf juni een tegemoetkoming in zijn dubbele woonlasten aan.


Politieke rel

De gang van zaken wekte argwaan bij diverse Neerijnense partijen en leidde tot een politieke rel. Burgemeester Van Hedel zei dinsdag opgelucht te zijn dat nu duidelijk is dat hij niet heeft gefraudeerd. Achteraf ziet hij ook in dat hij de raad beter op de hoogte had moeten houden van zijn zoektocht naar een woning in de gemeente. De tegemoetkoming krijgt hij sinds de vorige zomer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Bingo...... Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Het wordt tijd dat bing geen opdrachten van de vng meer krijgt. Hoe zit het trouwens met aanbestedingsregels......
Door Leon op
De titelredacteur van BB wekt de indruk de lezers te lokken met een suggestieve kop!
Door Bert op
Goed nieuws is ook nieuws, Wim en Chris. Wees blij.
Door Wim van Pelt op
Eens met Chris. Weer vijf minuten van mijn kostbare tijd verspeeld door misleidende kop.