Advertentie

Bezwaar Piratenpartij tegen gebruik naam te laat

De Piratenpartij is te laat met het indienen van een bezwaar tegen misbruik van de naam door waxinelichtgooier Erwin Lensink.

17 februari 2014

De Piratenpartij heeft te laat bezwaar gemaakt tegen het gebruik van de partijnaam door waxinelichthoudergooier Erwin Lensink. Dat heeft de Raad van State maandag bepaald in een geding dat de partij tegen het centraal stembureau van de gemeente Nijmegen had aangespannen.

Waxinelichtgooier
Lensink mag nu onder de naam Piratenpartij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Vorig weekeinde bleek dat de waximelichthoudergooier de Piratenpartij had ingeschreven in Nijmegen, terwijl juist was besloten om dat niet te doen. Lensink stapte vervolgens uit de partij, maar handhaafde de inschrijving onder dezelfde naam.

Geen reden voor vertraging
De Piratenpartij diende woensdagmiddag een bezwaar in bij de hoogste bestuursrechter, maar de termijn voor bezwaar maken tegen inschrijvingen voor de verkiezingen verliep dinsdagavond om 23.59 uur. De partij kon maandag niet aannemelijk maken dat er een reden was voor de vertraging. De rechter kwam daarom niet toe aan een inhoudelijke beoordeling van het bezwaar tegen het inschrijven van Lensink onder de naam Piratenpartij.

Stalking
Erwin Lensink gooide in 2010 op Prinsjesdag een waxinelichthouder naar de Gouden Koets. Hij werd veroordeeld voor het beledigen van toen nog de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, die in de koets zaten. Vorig jaar werd de man opgepakt omdat hij ondanks een gebiedsverbod toch in Den Haag was. Rond de troonswisseling zat hij in de cel wegens stalking. Toen prinses Beatrix Villa Mondriaan in Winterswijk kwam openen, mocht hij niet in die plaats komen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie