Advertentie

Bestuursvoorzitter GGZ levert deel salaris in

Verbugt van GGZ Eindhoven en de Kempen krijgt positieve reacties sinds hij besloot om 5% van zijn salaris in te leveren om op de balkendenorm te komen.

18 oktober 2011

Bestuursvoorzitter Joep Verbugt van GGZ Eindhoven en de Kempen krijgt tientallen positieve reacties sinds hij maandag besloot om vanaf komend jaar 5 procent van zijn salaris in te leveren. Volgens Verbugt neemt het aantal telefoontjes, mailtjes en tweets toe.

Discussie
Verbugt levert jaarlijks 10.000 euro in en komt dan uit op de balkenendenorm. ,,Binnen de GGZ worden we geconfronteerd met zeer zware bezuinigingen, maar de discussie gaat over de hoogte van salarissen. Daar wil ik vanaf", aldus de voorzitter van de raad van bestuur. ,,Het gesprek moet gaan over al die mensen die verstoken blijven van zorg."

Signaal

Verbugt wil met zijn actie ook een signaal afgeven. ,,De politieke discussie rond die balkenendenorm loopt nog, dus het had niet gehoeven. Het speelt ook mee dat ik wil laten zien dat de organisatie moet inleveren, dan ik ook. En laten we het niet overdrijven: 5 procent inleveren is niet niks, maar er blijft nog steeds een prima salaris over."

Norm

Binnen GGZ Eindhoven en de Kempen is Verbugt de enige die meer verdient dan de balkenendenorm (188.000 euro). Hij is ook de enige die salaris inlevert.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Enerzijds heb ik sympathie voor het gebaar van dhr. Verbugt maar anderzijds denk ik dat het zo zou moeten zijn dat voor plaatselijke en regionale instellingen het burgemeesterssalaris bepalend moet zijn voor het maximum. En daar dus maximaal 90% van omdat de burgemeester 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar, in het midden van de schijnwerpers staat en dat kan ik van een directeur van de GGZ nu niet direct zeggen.
Jan
@Nobby. Inderdaad. Waarom zou een directeur van een GGZ een salaris moeten verdienen dat gelijk is aan de minister-president?
Advertentie