of 59179 LinkedIn

Bestuurders Veenendaal bedreigd en beledigd

Burgemeester Wouter Kolff en wethouder Arianne Hollander (ruimtelijke ontwikkeling, participatie werk en inkomen, VVD) worden sinds maart via mail en social media bedreigd en beledigd. Ook is sprake van laster. Beide bestuurders hebben aangifte gedaan.

Burgemeester Wouter Kolff en wethouder Arianne Hollander (ruimtelijke ontwikkeling, participatie werk en inkomen, VVD) worden sinds maart via mail en social media bedreigd en beledigd. Ook is sprake van laster. Beide bestuurders hebben nu aangifte gedaan.

Juridische procedure

Het is niet duidelijk waar het om gaat. Beide bestuurders en de gemeente doen verder geen mededelingen over de zaak, om de juridische procedure niet te belemmeren. Dit laat de gemeente in een schriftelijke verklaring weten. ‘In Nederland is vrijheid van meningsuiting een groot goed. Iedereen heeft recht op een mening en mag deze, binnen de perken, ook uiten. Echter, in de periode van maart tot en met september 2016 is de grens van het toelaatbare meerdere malen fors overschreden’, aldus de verklaring.


Fors overschreden

Burgemeester Kolff en wethouder Hollander beseffen dat ze als bestuurders meer moeten accepteren dan anderen en dat zij ‘niet altijd in de gelegenheid of in staat om zichzelf te verdedigen.’ Zij maken altijd een ‘professionele afweging wat wel en wat niet toelaatbaar is. In dit specifieke geval hebben beide bestuurders, mede door het langdurig aanhouden van de aantijgingen, het gevoel dat een duidelijke grens is overschreden.’ Veenendaal stelt dat ambtenaren en bestuurders op een veilige manier hun werk moeten kunnen doen, ‘zonder zich daarbij beledigd of bedreigd te voelen’.

 

Het Openbaar Ministerie bekijkt momenteel de beide aangiftes en bepaalt de verdere rechtsgang.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sjoerd Hania (Constructieve non conformist) op
Helaas neemt ook binnenlands bestuur klakkeloos de informatie over. De beeldvorming met de foto wordt gemaakt, de woorden bedreigd en beledigt worden gedropt en we gaan over naar het volgende artikel. Een voorbehoud wordt niet gemaakt.
Door Paul Vreeke (eigenaar/directeur APAPS) op
Is de afzender van de mailtjes al een keertje uitgenodigd om de achtergrond van de mailtjes toe te komen lichten?
Door Willem op
En ik maar denken dat Veenendaal onderdeel is van de Biblebelt, heb uw naaste lief....