of 64204 LinkedIn

Bestuurders Haren hoefden parkeerboetes nooit te betalen

Jarenlang hoefden wethouders, burgemeesters en ambtenaren hun parkeerboetes niet te betalen.
6 reacties

In de Groningse gemeente Haren zijn jarenlang parkeerboetes van burgemeesters, wethouders en ambtenaren verscheurd. Aan die praktijk heeft wethouder Gerben Pek een einde gemaakt, zo zei hij zaterdag in de Volkskrant.

Groter integriteitsprobleem
,,Er was een ongeschreven regel op het gemeentehuis om parkeerboetes te verscheuren'', aldus de D66-wethouder. Het zou gaan om maximaal 4 bonnen per jaar tussen 2000 en 2011. Pek zegt niet uit te sluiten dat de parkeerbonnenaffaire onderdeel is van een ,,veel groter integriteitsprobleem'' onder bestuurders en ambtenaren in het welvarende Haren. De wethouder kwam de zaak op het spoor toen hij ontdekte dat een collega-wethouder een boete niet hoefde te betalen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
Mmmm, ik wist niet eens dat ze in Haren parkeerverboden of zelf betaald parkeren hadden. Maar toch is dit een heel slecht voorbeeld waardoor Jan met de Pet zich al snel bedrogen voelt.
Nog erger is de scene met Berlusoni die een parkeerwachtster schoffeerde door haar surrogaat van achter te nemen.
Door Monique op
@Hans
Beter lezen: 4 bonnen per jaar
Moeten we de PVV er altijd weer bijhalen
?
Door Hans Oldenhof (Criticus) op
Nou, nou! Die Gerben. Die maakt zijn ambtstermijn wel de moeite waard. 4 Parkeerbonnen! In wel11 jaar! Gelukkig maar dat we in dit land zulke oplettende bestuurders hebben. Waar is Gerben ook al weer van, PVV?
Door Bernard Weiss (oud-burgemeester) op
De burgemeester van De Bilt betaalt wél al zijn eigen boetes.

Nu dan.
Door Jan op
Denk je nu echt dat er één gemeente is waar burgemeester en wethouders wèl hun parkeerbonnen hoeven te betalen ? (zo ze al worden uitgeschreven).
Door Oplettende ambtenaar op
B&W van Amsterdam hebben gelukkig geen last van dit integriteitsproleem. Hun chauffeurs parkeren de B&W's midden op het trottoir, op een invalideplek of een andere plek waar niet mag worden geparkeerd en daardoor kunnen ze wegrijden wanneer een controlerend ambtenaar in de buurt komt. Ik heb echter wel wetshandhavers voorbij deze auto's zien lopen, maar nooit gezien dat de chauffeur werd aangesproken. Dus geen bon, geen probleem met integriteit. Wat er verder privé gebeurt, ligt buiten mijn gezichtsveld.

Vacatures

Van onze partners