of 58952 LinkedIn

Beslag op raadsvergoeding wegens fietsboete

Raadslid Onno Roelé van Groep van Vliet uit Amersfoort denkt dat hij er ingeluisd is bij het krijgen van een boete vanwege fietsen in het park en weigert de boete te betalen.

Raadslid Onno Roelé uit Amersfoort houdt zijn poot stijf, betalen voor de boete wegens fietsen in het park zal hij niet betalen. Nooit. Zelfs nu Justitie beslag heeft laten leggen op zijn raadsvergoeding geeft hij niet toe. ‘Er zit veel meer achter,’ aldus de politicus van de lokale partij Groep van Vliet.

Park Randenbroek
Zo’n anderhalf jaar terug, hartje zomer, begon de kwestie. De voltallige gemeenteraad en een aantal collegeleden kwamen fietsend terug van een borrel. De route ging door het bekende Park Randenbroek, het was nog licht. ‘We waren met meer dan 30 mensen maar ik had de pech voorop te fietsen,’ legt Roelé uit. ‘Vanuit het niets stonden daar ineens twee agenten in uniform en een rechercheur in burger. De rest vloog weg, maar ik had een bekeuring aan mijn broek. Hoewel er nergens borden stonden, mocht in het park niet gefietst worden, zeiden de agenten.’


Opzetje

De boete bedroeg slechts 40 euro, maar inmiddels is er beslag gelegd op zijn raadsvergoeding van 1451 euro. Het weerhoudt de boze volksvertegenwoordiger er niet van door te gaan in zijn strijd. ‘Het is wel heel toevallig dat er nu net op dat moment politie stond. We hebben namelijk eerder geklaagd dat er te weinig toezicht in het park werd gehouden. Dit moet een opzetje zijn geweest.’

 

Slechte verhoudingen

Onno Roelé doelt hiermee op de slechte verhoudingen in het stadhuis. Onlangs viel het college van Amersfoort.  Maar in de gemeenteraad zijn er een hoop zaken die spelen. Van ruzies onderling tot vermoedens van fraude en een spookraadslid. Volgens Roelé is het ambtenarenapparaat de grote boosdoener van de veronderstelde verziekte sfeer. ‘Het is een virus dat al 20 jaar hier rondwaart, de wethouders houden de ambtenaren niet in de hand. Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet zeker dat bij verschillende projecten in de gemeente bepaalde ambtenaren belangen hebben. Dit is een manier om  me terug te pakken.’

De gemeente Amersfoort was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Volgens mij kan iedereen een boete normaal aanvechten door bezwaar te maken. Geen actie ondernemen en niet betalen is per definitie een domme actie.
"Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet zeker dat bij verschillende projecten in de gemeente bepaalde ambtenaren belangen hebben. " Dit is een heel zware beschuldiging, als je het niet kunt bewijzen moet je je mond houden. In ieder geval in het openbaar. Voelt een beetje als trappen naar alles wat beweegt omdat meneer zichzelf als raadslid verheven vindt boven het betalen van boetes.
Door J. Kop op
Totaal doorgeslagen optreden van het justitiële apparaat.
En ook buitengewoon asociaal van de burgemeester om dit niet in de minne te schikken. Als je als groep rijdt, wees dan solidair en betaal allemaal 1 euro. Nu ontstaat het beeld dat ze dit raadslid laten vallen. Wat is het toch een kolerezooi daar in Amersfoort.
Door Een betrokken Amersfoorter op
Waarom dient meneer niet gewoon een bezwaarschrift in om op deze manier de bekeuring aanvecht voor de rechter? Dat staan nl niet in het artikel heer Roele....
Of denkt hij dat hij boven de wet kan staan. Iedere burger kan nl gewoon een bezwaarschrift indienen.
Kinderachtige actie van dit raadslid.. Zij zijn groot en ik is klein...............
Door Bert op
Ga boeven vangen.
Door H. Werkensam (Overheidsdienaar) op
Het wordt mij uit het artikel niet duidelijk of je nou wel of niet in het park mocht fietsen. Slechts lees ik dat het niet aangegeven stond. Had het raadslid logischerwijs kunnen weten dat het verboden was ? Als dat niet zo is dan vind ik meneer juist handelen door zijn rug recht te houden. Is slechts het argument dat hij wel en de anderen niet een bekeuring kregen, dan is meneer naar mijn menig een overgehaalde flapdrol
Door hans op
jammer dat dit zo escaleert - het is nu de hoogste tijd dat de burgemeester lucas bolsius dit raadslid Onno wijst op de integriteitscode, die Amersfoort ook beslist zal hebben - of laat men dit verder uit de hand lopen?
Door J. (ambtenaar) op
Goede volksvertegenwoordiging begint al met het goede voorbeeld te geven en om je geloofwaardigheid niet te verliezen, dus niet fietsen waar dat niet is toegestaan.
Toeval of niet, wel of niet in een groep fietsen, als je wordt bekeurd dan neem je manmoedig je verlies. Dat dwingt vele malen meer respect af dan 'wild rond je heen slaan'. Je bent toch verantwoordelijk voor wat jezelf doet? Niet die ander of die andere omstandigheden.
Door Lourens (Ambtenaar) op
Een raadslid dat denkt dat wethouders 'ambtenaren in de hand moeten houden' geeft al te denken.
Volgens mij worden ambtenaren aangestuurd door een gemeentesecretaris/algemeen directeur
Door Nobby (animal cop) op
Dit is typisch 21e eeuw. Iemand die niet te corrigeren valt en dan door het lint gaat. En iedereen - behalve zichzelf - de schuld geeft. Onnozele Onno. Denk eens aan al die burgers die om zich heen elk weekend enorme misstanden zien van dronken of gedrogeerd volk dat maar wat doet en zelf een parkeerbon krijgen als er een wiel een paar centimeter op de stoep staat.
Door p op
Zelfs als het een opzetje was, wat moet Justitie hier dan mee?

Bewijzen of gewoon betalen. Of beter eerst betalen en dan bewijzen-scheelt duizenden euro's kosten v. het Justitiële apparaat en energie die dit raadslid beter kan steken in de vermeende wantoestanden in zijn gemeente.

Overigens als ik een opzetje had gemaakt, had ik ze ook laten blazen...dan heb je pas echt de pers er overheen. Raadslid dronken in park etc...