of 62284 LinkedIn

Beslag op raadsvergoeding wegens fietsboete

Raadslid Onno Roelé van Groep van Vliet uit Amersfoort denkt dat hij er ingeluisd is bij het krijgen van een boete vanwege fietsen in het park en weigert de boete te betalen.

Raadslid Onno Roelé uit Amersfoort houdt zijn poot stijf, betalen voor de boete wegens fietsen in het park zal hij niet betalen. Nooit. Zelfs nu Justitie beslag heeft laten leggen op zijn raadsvergoeding geeft hij niet toe. ‘Er zit veel meer achter,’ aldus de politicus van de lokale partij Groep van Vliet.

Park Randenbroek
Zo’n anderhalf jaar terug, hartje zomer, begon de kwestie. De voltallige gemeenteraad en een aantal collegeleden kwamen fietsend terug van een borrel. De route ging door het bekende Park Randenbroek, het was nog licht. ‘We waren met meer dan 30 mensen maar ik had de pech voorop te fietsen,’ legt Roelé uit. ‘Vanuit het niets stonden daar ineens twee agenten in uniform en een rechercheur in burger. De rest vloog weg, maar ik had een bekeuring aan mijn broek. Hoewel er nergens borden stonden, mocht in het park niet gefietst worden, zeiden de agenten.’


Opzetje

De boete bedroeg slechts 40 euro, maar inmiddels is er beslag gelegd op zijn raadsvergoeding van 1451 euro. Het weerhoudt de boze volksvertegenwoordiger er niet van door te gaan in zijn strijd. ‘Het is wel heel toevallig dat er nu net op dat moment politie stond. We hebben namelijk eerder geklaagd dat er te weinig toezicht in het park werd gehouden. Dit moet een opzetje zijn geweest.’

 

Slechte verhoudingen

Onno Roelé doelt hiermee op de slechte verhoudingen in het stadhuis. Onlangs viel het college van Amersfoort.  Maar in de gemeenteraad zijn er een hoop zaken die spelen. Van ruzies onderling tot vermoedens van fraude en een spookraadslid. Volgens Roelé is het ambtenarenapparaat de grote boosdoener van de veronderstelde verziekte sfeer. ‘Het is een virus dat al 20 jaar hier rondwaart, de wethouders houden de ambtenaren niet in de hand. Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet zeker dat bij verschillende projecten in de gemeente bepaalde ambtenaren belangen hebben. Dit is een manier om  me terug te pakken.’

De gemeente Amersfoort was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Aatje op
Ja, dat kan allemaal in de stad van Lucas de Lul.
Door Mark (Beleidsmedewerker) op
Ik kan mij voorstellen dat de sfeer niet goed is in de gemeenteraad met zulke mensen.
En zelf is hij er niet schuldig aan, dat zijn de ambtenaren....
Door wim (burger) op
De vergelijking met het bestuurlijk onvermogen van de provincie Zuid-Holland om (24!) huiskraaien af te willen schieten dringt zich op. Wat kunnen bestuurders toch incapabel zijn.
Door wim ( burger) op
Sneu, dat zo'n man over zo iets futiels een strijd op leven en dood wil voeren. Volwassen en professioneel zou het zijn om de geëigende procedures te volgen (juridisch verweer). Beschuldigingen zonder bewijs kunnen tot veroordeling wegens smaad leiden.
Door Dhr W. (ambtenaar) op
Waanzin ten top! Het is duidelijk een complot al kan hij het niet bewijzen, laat me niet lachen.....de man moet blij zijn dat er gehoor is gegeven aan een raadsopdracht (meer controleren).....achterdocht is nog nooit iemand beter van geworden. Ga nuttige dingen doen zoals de wensen van je stemmers uitdragen
Door ernst (ambtenaar) op
Wat een flapdrol! In plaats van een borrel voortaan je medicijnen op tijd nemen. Dit bevestigt mijn vermoeden dat slechte bestuurders denken boven de wet te staan.
Door cynicus op
Tja, een raadslid dat niet weet dat er bezwaar gemaakt moet worden. Geen enkel benul van bestuursrecht dus. Amateurisme ten top.
Geen wonder dat de kloof tussen politiek en burger groeit...
Door Tim (afdelingshoofd gemeente) op
En vragen wij ons nu nog af waarom er geen respect meer is voor gezagsdragers zoals politie, scheidsrechters, ambulancepersoneel.
Dit raadslid moet zich schamen!
Door Jakov op
Euro 40,00. Hoeveel dagen "brommen in de cel".?

Vermakelijk.

Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
De heer Roelé kan natuurlijk gewoon bewaar maken tegen de bekeuring. Ik kan mij ook voorstellen dat hij als raadslid vragen zal stellen of het politiekorps wel de juiste prioriteiten stelt, maar in het openbaar ongefundeerde beschuldigingen uiten over de ambtelijke organisatie, is niet verstandig en ook niet bepaald professioneel. Als hij daarvoor wel signalen heeft, dan zal meneer daarover raadsvragen moeten stellen.

Vacatures

Van onze partners