of 58952 LinkedIn

Beslag op panden ex-gedeputeerde Hooijmaijers

Justitie heeft voor een bedrag van 1,8 miljoen euro conservatoir beslag laten leggen op panden van de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Dat meldde tv-rubriek Nova, onder meer op basis van onderzoek in het kadaster.
1 reactie
Justitie heeft voor een bedrag van 1,8 miljoen euro conservatoir beslag laten leggen op panden van de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Dat meldde tv-rubriek Nova, onder meer op basis van onderzoek in het kadaster.
Niet bevestigd
Het Openbaar Ministerie (OM) wilde de bevindingen van Nova niet bevestigen. Het onderzoek is nog in volle gang. Het beslag is mogelijk een indicatie voor de verdenking die justitie jegens Hooijmaijers koestert: hij zou voor bijna twee miljoen euro aan steekpenningen hebben ontvangen.


Invallen

Eind maart deden de FIOD/ECD en de Rijksrecherche invallen in twee woningen en zes bedrijven, in het kader van een onderzoek naar ambtelijke corruptie en omkoping. Behalve bij VVD-politicus Hooijmaijers en zijn vrouw werden ook doorzoekingen verricht bij een aantal bouwbedrijven.

78 miljoen verlies
In zijn hoedanigheid als gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en Financiën was Hooijmaijers betrokken bij een reeks bouwplannen van de provincie Noord-Holland. Hooijmaijers trad vorig jaar gedwongen terug als provinciebestuurder, nadat Noord-Holland 78 miljoen euro verlies had geleden als gevolg van beleggingen in IJsland. Na de invallen zei hij zich van geen kwaad bewust te zijn."

Forensisch expert
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben twee weken geleden zelf een forensisch expert aan het werk gezet om de projecten Wieringerrandmeer en de Bloemendalerpolder door te lichten op onregelmatigheden. Voor stopzetting van projecten is het volgens GS nog te vroeg: belangrijke besluiten over de projecten staan pas later dit jaar op de agenda. Een meerderheid in Provinciale Staten van Noord-Holland vindt dat grote bouwprojecten waarmee Hooijmaijers van doen heeft gehad, moeten worden opgeschort.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan (ambtenaar) op
Met al die knoeiende VVD-ers doet het oude grapje weer opgeld: VVD betekent: Vermogens Veiligheids Dienst, maar dan vooral het eigen vermogen van degenen die op het pluche zitten....