of 59318 LinkedIn

Beslag op miljoenen bij inval woonwagenkamp Den Bosch

In het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in Den Bosch is beslag gelegd op miljoenen euro's op verdenking van witwassen van crimineel vermogen.
2 reacties
In het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in Den Bosch is beslag gelegd op miljoenen euro's op verdenking van witwassen van crimineel vermogen. Dat liet de politie vrijdagavond weten.

29 bewoners meegenomen
De politie viel het kamp donderdagochtend binnen en nam alle 29 aanwezigen mee, inclusief zes kinderen. Acht van in totaal 16 bewoners van het woonwagenkamp die donderdag werden aangehouden, blijven het hele weekeinde in de cel. De rechtbank in Den Bosch bepaalde vrijdag dat ze langer mogen worden vastgehouden. De andere acht zullen in de loop van het weekeinde worden vrijgelaten. De zes aanwezige kinderen (van 0 tot 13 jaar) zijn door de gemeente ondergebracht bij familie of herenigd met hun ouders.

Porselein van vijf miljoen

Het kamp wordt in de loop van de avond weer vrijgegeven voor de bewoners. Het onderzoek op locatie is daarmee ook afgerond. In totaal is er meer dan 350.000 euro aan contant geld gevonden. Ook is direct beslag gelegd op dure sieraden, horloges en diamanten. Voor het afvoeren van exclusief 16e- en 17e-eeuws porselein en diverse kunstwerken moest speciaal vervoer geregeld, omdat de getransporteerde waarde voorzichtig is getaxeerd op ongeveer 5 miljoen euro.


Merkkleding met prijskaartjes

Vrijdag is ook begonnen met het afvoeren van 23 voertuigen en 4 grote caravans die op het terrein stonden. Ook zijn elektronica, dure koikarpers en pony’s afgevoerd. Bovendien is beslag gelegd op grote hoeveelheden merkkleding waarvan het merendeel nog een prijskaartje bevatte, bankpassen, eigendomsbewijzen, buitenlandse bankrekeningen en gegevensdragers. Meerdere locaties, buiten het woonwagenpark, zijn ook onderzocht. Het gaat om een loods aan de Siloweg en een atelier aan het Nachtegaallaantje in Den Bosch. Ook is er beslag gelegd op de inventaris van een zonnestudio in Oss en is een fiscale controle uitgevoerd in Vught.


Illegaal gebruik gemeentegrond

De Belastingdienst reikte aanslagen uit en legde aansluitend beslag ten bedrage van 1 miljoen euro. Ook wikkelde de Belastingdienst direct een openstaande belastingschuld van 80.000 euro af. De gemeente trof illegale bebouwing aan en illegale ingebruikname van gemeentegrond. Twee illegale bouwsels zijn direct gesloopt en verwijderd en er is gestart met snoeiwerkzaamheden.

 

300 ambtenaren

In totaal zijn ongeveer 300 ambtenaren van de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, Defensie en de gemeente ingezet tijdens de actie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerard (waarnemer te velde) op
Het is in het algemeen maar goed dat er alleen in uiterste noodzaak, dus zelden, kinderen bij hun ouders worden weggehaald. Dit is ook wáár als het om Kampers of Roma gaat.
Door Eppo Burger op
Wat mij opvalt is dat -net als bij die beruchte Utrechtse Romafamilie- criminaliteit een familiebusiness is, dat je op je vingers kunt natellen dat zo'n omgeving niet goed voor kinderen is, en dat er zelden kampers of Roma uit de ouderlijke macht worden gezet.