Advertentie

Bergambacht en Nederlek: geen fusie

De provincie Zuid-Holland adviseerde in 2010 de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Vlist, Schoonhoven en Ouderkerk te laten fuseren tot de gemeente Krimpenerwaard

16 januari 2012

Bergambacht en Nederlek blijven zich verzetten tegen een fusie met drie andere gemeenten in de Zuid-Hollandse Krimpenerwaard. Dat hebben ze minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken maandag laten weten tijdens een gesprek met de CDA-bewindsvrouw in Lekkerkerk (gemeente Nederlek).

Varianten

Spies gaat zich nu buigen over mogelijke varianten en verwacht binnen enkele weken met een voorstel te kunnen komen. Zij wilde niet zeggen welke varianten er nog meer mogelijk zouden zijn, anders dan de samenvoeging van de vijf betrokken gemeenten tot de gemeente Krimpenerwaard. Behalve Bergambacht en Nederlek zijn dat de gemeenten Vlist, Schoonhoven en Ouderkerk.

Advies 

De provincie Zuid-Holland adviseerde in 2010 de vijf gemeenten te laten fuseren. Spies maakte op dat moment nog geen deel uit van het college van Gedeputeerde Staten. Die functie bekleedde zij vanaf april vorig jaar. Vorige maand stapte zij op om Piet Hein Donner op te volgen als minister van Binnenlandse Zaken.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

dhr. c.klerk / technikus
minister spies , niet doen ,---de bevolking van de

div. gemeentes zullen er dood ongelukkig onder worden , omdat ze te veel hechten aan hun eigen dorp.

en het is ook niet haalbaar , omdat de gemeentes te

ver van elkaar liggen. dus, NIET DOEN !
Klaas Steegstra / burger
Bij ons in Fryslan worden gemeenten samengevoegd die al bijna zo groot zijn als die in deze polder. Waarom wij, trotze Friezen, wel, en die gemeenten niet. Die houden zeker van hun ambtenaren en onnodig geld over de balk smijten. Wat al in een onderzoek staat naar deze gemeenten.
Frank van den Hoven / Redacteur
Wat een non-argumenten hr. Klerk. De dorpen blijven bij een fusie gewoon bestaan hoor, dus daar kan men gewoon aan gehecht blijven ook na een fusie. En ver van elkaar? Hoe komt u daar nu bij? Ik denk dat al heel wat gemeenten in ons land qua oppervlakte vergeljikbaar zijn met of groter zijn dan de Krimpenerwaard.
Advertentie