of 60715 LinkedIn

Benoeming burgemeester Meerssen opgeschort

In een brief aan de raad spreekt Bovens zijn afschuw uit over de recente bedreigingen aan raadsleden en wethouders.
Reageer
De Limburgse gouverneur Theo Bovens heeft de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in Meerssen tot eind mei opgeschort. Dat maakte Bovens vrijdag bekend.

Politieke stabiliteit herstellen
In mei bekijkt de gouverneur opnieuw hoe de politieke situatie in Meerssen is. De gouverneur roept bestuurders en politici in Meerssen op hun waardigheid en bedachtzaamheid te bewaren om de politieke stabiliteit in Meerssen te herstellen. In een brief aan de raad spreekt Bovens zijn afschuw uit over de recente bedreigingen aan raadsleden en wethouders. ,,Geweld en bedreiging tegen politieke ambtsdragers en medewerkers met een publieke taak zijn te allen tijde onacceptabel", aldus de gouverneur.

Raadsleden kregen doodsbedreigingen

De politieke verhoudingen in Meerssen zijn verstoord sinds de zelfmoord afgelopen maand van ex-wethouder Jo Dejong. Enkele raadsleden kregen sindsdien doodsbedreigingen, drie stapten uit de raad, twee uit hun fractie. De coalitie is haar meerderheid kwijt.

 

Nasleep Jos van Rey

Meerssen heeft in de persoon van Hans Schmidt een waarnemend burgemeester. De vorige burgemeester, Ricardo Offermanns, moest aftreden in de nasleep van de affaire Jos van Rey in Roermond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners