of 63966 LinkedIn

'Beleidsmedewerker Stadsdeel Oost fan van Bin Laden'

Er is ophef ontstaan rond een medewerker van Stadsdeel Oost, die zich in het verleden lovend zou hebben uitgelaten over Osama Bin Laden en de moord op Theo van Gogh. AT5 en GeenStijl melden dit.
Reageer
Er is ophef ontstaan rond een medewerker van Stadsdeel Oost, die zich in het verleden lovend zou hebben uitgelaten over Osama Bin Laden en de moord op Theo van Gogh. AT5 en GeenStijl melden dit.
Elatik
De vermeende uitspraken werden deze week opgerakeld door oud-Parool-journalist Carel Brendel en overgenomen door columnist Theodor Holman.  De ambtenaar was ten tijde van de moord op Van Gogh medewerker van jongerencentrum Argan. Tegenwoordig werkt hij als projectleider vervreemding en polarisatie onder stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik, aldus AT5.

Moord Van Gogh
Een dag voor de moord op Van Gogh zei de ambtenaar volgens Brendel over Osama Bin Laden: "Een ware moslim, een echte strijder, een voorbeeld voor de moslims. Moge Allah hem genadig zijn en een plek voor hem gereed maken in het mooie en geweldige paradijs." Direct na de moord zou de ambtenaar op een Marokkaans forum hebben geschreven: "Joepie wat ben ik vandaag zo vrolijk, oh zo vrolijk ben ik nog nooit geweest."

Uit verband
Stadsdeel Oost laat vrijdag in een verklaring aan AT5 weten dat de uitspraken volgens Azahaf deels uit hun verband zijn gerukt en deels niet waar zijn. "Ook erkent hij in die tijd een aantal uitspraken gedaan te hebben waar hij niet langer achter staat. Op een uitnodiging van hem tot dialoog met Brendel wordt niet gereageerd."

Bruggenbouwer
Het stadsdeel prijst de ambtenaar verder nadrukkelijk voor zijn werk. "Hij is van groot belang als bruggenbouwer die werkt aan het bevorderen van wederzijds begrip tussen moslims en niet-moslims. In zijn doen en laten stimuleert hij juist het tegengaan van radicalisering en het aangaan van de dialoog in een multiculturele maatschappij".

Bron: AT5
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.