of 59082 LinkedIn

Belastingkantoor onderzoekt melding klokkenluider

Er komt een extern onderzoek naar de onregelmatigheden bij SVHW. Dit samenwerkingsverband voert belastingheffing uit voor 25 gemeenten in Zuid-Holland.
2 reacties

Er komt een extern onderzoek naar ‘vermeende onregelmatigheden in de directievoering van SVHW’. Dit samenwerkingsverband voert belastingheffing uit voor 25 gemeenten in Zuid-Holland.

Gedetailleerde melding

Ook waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst Hoeksche Waard zijn onderdeel van het SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling). Het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling ontving vorige week informatie van een anonieme klokkenluider. Die maakte gedetailleerd melding maakt van vermeende onregelmatigheden in de directievoering van SVHW.

 

Geen twijfel over integriteit

In een extra vergadering besloot het dagelijks bestuur in meerderheid om de melding door een onafhankelijke externe partij te laten onderzoeken. ‘Het bestuur heeft dit besluit genomen omdat er geen twijfel mag bestaan over de integriteit van het belastingkantoor’, aldus SVHW, dat verder niet op de inhoud van de melding wil ingaan. De toezichthouder, de Provincie Zuid-Holland, is op de hoogte gesteld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan de Wit (taxateur) op
Past wel in het plaatje.. Directeur wordt al jaren 'foute piet' genoemd in de WOZ-branche.. Goedkoper en betere kwaliteit is z'n slogan maar SVHW levert veruit het slechtste product.. Gemeentes wordt wakker!
Door Nobby (animal cop) op
Heeft het dagelijks en het algemeen bestuur dan de afgelopen tijd liggen slapen in plaats van goed op te letten? Of heeft het dagelijks bestuur te gemakzuchtig vertrouwd op de mooie rapporten van de directie zonder die te toetsen. Als een directie misbruik weet te maken van de situatie, is het bestuur verantwoordelijk voor het ontstaan en voortduren van die situatie. Daarom worden er vaak zaken onder de mat geveegd. Ben benieuwd hoe onafhankelijk de onafhankelijke onderzoeker is? Mooi dossier voor BB om nauwgezet te volgen.