of 63966 LinkedIn

Bekritiseerde Jorritsma zal busbaan vaker mijden

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
5 reacties

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen, en trekt zich die aan. Hij belooft minder vaak gebruik te zullen maken van de busbaan. Want daar vielen heel wat Eindhovenaren over de laatste tijd.

Ontheffing

Jorritsma schrijft donderdag in een verklaring 'kennis te hebben genomen van raadsvragen en wat er in de media wordt gewisseld' over zijn gebruik van de baan voor ov en speciale diensten. Hij schrijft de ontstane onrust te betreuren. Hij heeft daarom opdracht gegeven de ontheffing die hij heeft voor het rijden met dienstauto over de busbaan aan te passen. Hij zal er voortaan alleen bij crises en calamiteiten gebruik van maken, laat hij weten.

 

Boze buschauffeurs

Onlangs noemde zijn woordvoerder zijn frequente voorbij stevenen van files en stilstaand verkeer in de binnenstad via de busbaan nog 'praktisch' voor een burgemeester die zich moet verplaatsen. Maar in Eindhoven leefde het beeld dat Jorritsma ook de busbaan pakt als hij even boodschappen moet doen. Boze buschauffeurs begonnen de laatste weken te toeteren als ze zijn dienstauto op de busbaan zagen. Op sociale media barstte een storm van verontwaardiging los, in de gemeenteraad werden vragen gesteld. Jorritsma kiest nu eieren voor zijn geld en belooft alleen in uitzonderlijke gevallen nog de busbaan te nemen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door nanno ymus (schrijfster bevriend met Bram of met een autist) op
Als hoofd van een veiligheidsregio is het logisch dat een burgemeester in geval van CALAMITEITEN zich op de busbaan begeeft met daarbij de optische signalen die bij een hulpverlenend voertuig horen voert!

Voor alle andere activiteiten mag hij zoals ieder ander burger zich op de gewone weg begeven die daar voor bedoeld is. Overigens geldt dit ook voor alle andere hulpvoertuigen die géén optische signalen voert om bij een calamiteit te komen en dus ook géén gebruik mogen maken van de busbaan in die omstandigheden
Door de vries (ambtenaar) op
Waar gaat dit over? Zelden is op lager water naar spijkers gezocht. Kippedrift van populistisch gezelschap dat helemaal niks weet te bereiken en dan maar dit soort geneuzel tot koppen in de krant weet te krijgen. Als ik burgemeester was van Eindhoven zou ik hebben gezegd: en vanaf nu ga niet alleen ik over de busbaan, maar mijn hele familie. Desnoods op de fiets. En wie er wat van wil vinden die schrijft maar lekker door op de veesboek en alle andere open riolen die er zijn.
Door B de B (Adviseur) op
Ik zie de fles wijn graag tegemoet, maar of die goed is, daar heb ik geen verstand van.
Door Rood Hesje (frolijke vluiterd) op
@B de B (adviseur die nergens verstand van heeft): uw reactie toont eens te meer aan hoe weinig u weet van de werkzaamheden van een burgemeester. Er zijn wel degelijk calamiteiten waarbij het voor de burgemeester van belang is om zich snel te verplaatsen en die busbaan leent zich daar prima voor. Ik durf een goede fles wijn er op in te zetten dat als de burgemeester bij een calamiteit te laat komt u (een van) de eerste zal zijn die hem daar op bekritiseerd met: had u niet gebruik kunnen maken van die busbaan.
Jammer dat Jorritsma geen communicatieadviseur heeft die dit in goede (bus)banen heeft kunnen leiden.
Door B de B (Adviseur) op
Als hij echt draagvlak onder de bevolking wil dan gebruikt hij de baan helemaal niet meer. Het blijft nu het signaal afgeven van de arrogantie van de macht.
Er is geen enkele reden waarom een burgemeester ergens snel moet zijn in geval van calamiteiten. Laat dat over aan de politie en hulpdiensten.