of 61869 LinkedIn

Bedreigingen om trolleybus Lingewaard onderzocht

Burgemeester Steven de Vreeze van Lingewaard gaat onderzoek doen naar de bedreigingen die er waren richting raadsleden over instemming van de trolleybus.
Reageer

Waarnemend burgemeester Steven de Vreeze van Lingewaard wil meer te weten komen over de bedreigingen tegen gemeenteraadsleden uit Huissen om de mogelijke komst van een trolleybus tussen Arnhem en het stadje. Hij heeft een aantal fractievoorzitters gevraagd de signalen ,,nader te duiden'', schrijft hij maandag in een brief aan de gemeenteraad.

Niet durven stemmen
De raadsvergadering werd donderdag geschorst toen bekend werd dat Huissense raadsleden zijn bedreigd door dorpsgenoten. Daardoor durfden zij niet meer openlijk te stemmen over de omstreden aanleg van een trolleylijn. De Vreeze heeft inmiddels advies gevraagd aan onder meer de commissaris van de Koningin in Gelderland.

 
Politie

De PvdA'er wil erachter komen wat er precies is gebeurd. ,,Afhankelijk daarvan zal ik nader overleggen met politie en het Openbaar Ministerie.'' Hij overlegt maandag met de fractievoorzitters of en wanneer de geschorste vergadering wordt hervat en hoe het verder moet met het voorstel om een referendum te houden over de elektrische bussen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.